Min syster är här, med mig, bara mig!

Idag kom Louise hit till Lund. Jag vet inte hur många veckor sedan det var vi träffades och det är så uppskattat att ha henne här. Att ha någon som skrattar åt exakt samma saker, att ha någon som gör samma konstiga ljud och någon mer att få kärleksdamp på mer än Simon.

Idag har vi värmt upp med små affärer i Lunds stad och en fika med världens största Chai latte för att imorgon köra hårt på Nova köpcentrum.

Stackars Simon får sova på soffan inatt. Han är på tentasittning ikväll och kommer förmodligen inte hem förräns sent inatt och är förmodligen berusad och eländig så han kan gott och väl sova där.

Tänk om han inte gör det.. Tänk om han kommer hem med alla sinnen skärpta och tvingas ligga ensam och frysandes på den lilla soffan. Vi har ju bara två täcken. Skakandes av den kalla vinterkylan som ilar in genom det stora tunna fönstret tittar han upp mot den stjärnklara himlen som lyser ner på honom. Månens sken glimmar i hans sakta rinnande tårar som rinner ner från hans kind. "Kommer jag överleva natten?" viskar han tyst samtidigt som han tänker "varför älskar Linda inte mig? Vad gjorde jag för fel..."

Nä.. Nu får jag ångest..




90-talets hetaste frisyrer

Nu ska jag demonstrera de frisyrer jag tycktre var finast under 90-talet!
Sen ska jag visa de frisyrer min mamma tyckte var fina under 90-talet..


Skolfotoklassikern. Hög toffs med långa smala slingor längst fram delad på en mittbena! FRÄSCHT!!


En frisyr utan smala långa slingor går ju bara inte!! Spice Girls Emma var min idol!

DETTA TYCKTE DÅ MIN MAMMA!

När jag var 6 år såg mitt skolfoto ut såhär. Exakt! Jag hatade toffsen, mamma älskade den!
Den klär inte ens mitt ansikte..

Diademet.. Dödens diadem! ALLA andra var så söta i sina diadem. Utom jag.. Jag menar, kolla då! Behöver jag säga mer?


När jag får barn kommer jag nog göra likadant som min mamma. Min son ska ha pottfrilla bara för han kommer bli så SÖT i det! Barn har ju sina egna små skönhetsuppfattningar. Efter att jag tog på min mjukisbyxor på huvudet och helt seriöst trodde att det såg ut som två långa flätor brydde sig mamma nog inte om vad jag tyckte var fint eller inte.

Jag får ingen bebbning

Ja här sitter jag och posar i min hoodie.






Egentligen ser jag ut såhär. Jag har huvudvärken från helvetet och illamåendet från skärselden! Jag har så ont i huvudet så det inte går att kolla åt sidan för den ögonrörelsen gör för ont för hjärnan.

Min hjärna har faktiskt också känslor!!

Men gråten i halsen ska jag vänta på att bli ompysslad av Simon.
Synd bara att jag bor ihop med den hårdaste människan i världen gällande sjukdomar...

"Simon.. alltså jag mår verkligen inte bra.. Jag tror jag har feber"
"Äh. Ut och spring så ska du se att det blir bättre!"

Det värsta är att han menar det också.


Främmande möten

Människor är det mest intressanta jag vet.

Tänk att varje människa på denna jord har sin egen historia och ett alldeles eget liv.
När jag träffar nya människor tycker jag alltid det är så intressant att få reda på saker om deras liv.

Idag innan lektionen började satt jag i biblioteket och läste en tidning. Då sätter sig en medelålders man från Irak och gör detsamma. Efter ett tag börjar han prata och säger "alltså, jag brukar inte läsa såna här arabiska tidningar. Det står ändå inget utvecklande i dom ändå för de ligger så back i tiden!"

Jag skrattade mest åt honom och frågade varför han läste den då? Han hade visst inte läst en arabisk tidning på flera år.

På 30 minuter sammanfattade han sitt liv till mig, vilket jag uppskattade.
På bara 30 minuter fick jag redan på hans politiska ställning, vilket var samma som min.
Hans syn på SD, där han gav många kloka svar på mina frågor.
Att han vill utbilda sig till musikproducent, fast mer åt det tekniska hållet.
När jag nämde att jag vill bli lärare berättade han att han blev slagen i skolan av sin lärare i Holland,
där han förövrigt bodde ett tag som liten. Han hade även bott i Danmark och Norge.
Han älskar Sverige och allt landet gjort för honom. Han är Svensk medborgare idag och tänker dö i det här landet, sa han.
Han var väldigt klok och hade mycket att dela med sig.

När människor vågar öppna upp sig sådär för en vilt främmande människa, som mig, blir jag imponerad. Om det inte är på ett läskigt sätt vill säga.


Picknick i vardagsrummet

Att berätta för de man älskar att man verkligen älskar dom är viktigt. Att visa de man älskar att man älskar dom är också viktigt. Jag är lycklig som har Simon. Det finns tusen anledningar till varför jag älskar honom. Men ikväll tänker jag dela med mig av de bästa. (Förrutom att han älskar mig tillbaka såklart)

"Gissa fisken" är en ny lek som uppstod igår när vi låg nerbäddade och skulle sova. Leken går ut på att försöka likna en fiskart så mycket som möjligt, typ en muräna, och gissar man rätt är det Simons tur. Värt att nämna är att jag är sjukt grym på att härma fiskar. Borde jag skriva det i mitt CV?

...

När Simon bär runt på mig och jag klänger mig fast kring honom som en liten bebis. En bebis med jättelånga ben och armar då. Av någon anledning är det jätteavkopplande att sitta där uppe i skyn och bli buren på. Jag förstår verkligen varför barn somnar så lätt i en gående mamma/pappa famn.

Alla par i hela världen gör kanske inte samma saker som vi gör. Och det är det jag älskar. Jag älskar att vi kan hitta på barnsliga lekar som "gissa fisken" och skratta åt vem som ser fulast ut. Jag älskar att han kan bära runt på mig som ett litet barn. Jag älskar att han finns där för mig. Jag älskar att hans famn är trygg. Jag älskar att han skrattar åt mig när jag försöker vara rolig. Jag älskar att han är han och ingen annan.
Därför gjorde jag i ordning picknick idag.... Som vi åt i vardagsrummet på en filt med tända ljus runtomkring.


En hälsning till Ana Gina OM hon tittar in

Jag är så godhjärtad. Jag är så snäll. Jag är en bra medmänniska och behöver extra stor reserverad plats under julgranen i år! I nästan varenda blogg jag läser försöker jag lämna något positivt för att förhoppningsvis kunna sprida lite glädje. Till varenda människa jag möter försöker jag ge något positivt, som att prata lite extra med tjejen i kassan eller önska butiksbiträden en bra dag. Okej, bara om jag pratat med dom då och inte bara leta upp någon och "hejhej ha en bra dag hejdå" och sen gå därifrån och upprepa samma mening till kompanjonen. Bara sprida lite medmänsklighet liksom.

Igår tittade jag in på en av Sveriges roligaste bloggar och all positiv respons spred sig i min kropp o bara skulle ut. Precis som när Sune bara MÅSTE klappa när syster Anna sjunger så fint i kyrkan i Sunes jul, om nu minns? Precis som att händerna drar sig mot varandra och det går inte att hindra.

Hur som helst. Denna bilden är i syfte till henne OM hon tittar in. Bara för att visa att jag också kan bli en hårig man med turban. Tyvärr kunde inte den bästa bilden laddas upp där jag ser ut som en demonstrerande arab med kortklipps skägg.


75 DD



En anledning till att inte förstora brösten

Klappande hovar är musik

Av alla hästar som finns är islandshästen den mesta hästen. Har ni inte ridit islandshästar innan -gör det!
Idag har vi töltat igenom olika terränger och galopperat i uppförsbackar. Dock var min häst söligast (näst efter Simons) men det gjorde inte så mycket. Jag trodde aldrig Simon skulle vara duktig. Men det var han! Han satt kvar i både galopp och tölt. Nu hoppas jag på att vi ska köpa häst i framtiden.

Hade jag fått göra om den här dagen hade jag gjort det! Tack älskade du för världens roligaste födelsedagspresent!


Yviga manar

Känner för att vara lite konstnärlig. Så jag slängde lite med min man, tog en bild och kallar det konst. Och på tal om man så ska jag och S rida islandshästar imorgon!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Om ni bara viste hur exalterad jag är!
Jag kan knappt vänta med att få trycka in min näsa i hästpäls.
Jag kan heller inte vänta med att se S rida.
Han som är ca 190 lång på en liten isis.




Det luktar gottäckligt

Efter att ha ägnat hela förmiddagen åt att städa gick jag bort till Nova köpcenter och köpte en ljuslykta till sovrummet, som jag varit på jakt efter länge. Jag köpte en hel del annat också, som väskan och rökelser. Jag fick fråga tjejen i kassan på Indiska hur man använder det, för jag är nybörjare på rökelsefronten. Nu luktar det gottäckligt här inne. En blandning av rök och doft. Som en vattenpipa ungefär. Någon som vet hur man släcker en rökelse?


Er livscoach



Här sitter jag och skriver lite. Jag skriver lite om det jag tycker om. För det här är min blogg.
Lite om sånt jag tycker är viktigt. Om sånt jag tror ni kan ta lärdom av. Växa som människor av.
Sen lägger jag upp lite bilder ibland, lite bilder på sånt som jag tror kan väcka era kulturella sidor, stimulera era konstnärliga sinnen, osv.

Det är mitt jobb. Mitt ideella jobb.

Därför lägger jag upp den här. För att lägga fram budskapet att klippa tånaglarna!
Gör man inte det får man nageltrång.



Iförd min sköna träningströja som används till icke-träningssyften sitter jag och håller om min mobil med omsorg. Laddaren har flippat ur och den laddar inte ordentligt. Den piper vart eftersom och jag får dra ur och stoppa i sladden igen.

The adventures of the strand

-Strand

Vet ni vad det betyder?

"en bukt med sand och hav som man kan bada i" tänker ni

Men det är FEL!

Det betyder hårslinga. På engelska.

Idag har jag haft först matteprov och efter det engelskaprov.
Jag känner att bara jag kan säga ord som "strand" så kommer jag långt.
Det kan till och med vara LIVSAVGÖRANDE!

Tex. Om jag äter på en restaurang i England. Eller lite fish'n'chips och en kopp té på det. Helt plötsligt kommer det in en kvinna som håller på att kvävas, hon har fått en hårslinga, en tjock sådan, i halsen!! WHAT TO DOOOOOO!!!!!????

Jag och en till är på restaurangen och vi ringer ambulans. Den andra personen kan inte så mycket engelska och säger "She has hair in her throat" Men ambulansmännen måste veta VAD för sorst hår det är. Det kan ju vara till exempel tropiskt spindelhår som är jättejättegiftigt och då måste de operera NU!!! Men jag kliver in, och säger

"NO! She has a thick strand in her throat"

"NOW...OBEY MEEE!!"

....



En sista sammafattning om SD

Vilket ståhej det vart om mitt inlägg om Sverigedemokraterna.

Jag vill för en sista gång poängtera min mening här.


Jag är inte för Sverigedemokraterna alls. MEN, som parti i grunden är de inte så rasistiska som Sverige lägger fram dom. Det finns många SD som värnar om Sverige som land, med vår mångkulturella vinst. De har alltså inget emot invandrare eller andra religioner och livsåskådningar. En vanlig sympatiskt människa helt enkelt som vill ta hand om de vi redan har så vi alla kan leva lite rikare.

Det låter väl inte fel?

MEN.. sen kommer vi till det som skrämmer oss alla. Nazister och rasisterna. Tyvärr har många av SD:s medlemmar dessa bakgrunder och det är DE som får Sverigedemokraterna att sänkas i mångas ögon. Det är f.d skinnskallar som varit med i gängbråk för att få ut "svartskallar".

Vad jag uppfattat det som har DE missuppfattat SD:s innebörd. Rätta mig om jag har fel?
OM det nu är som jag skriver, vilket jag hoppas att det är, måste det vara jobbigt för de i partiet som INTE delar dessa rasistiska åsikter. Att det kommer lågutbildade medlemmar som tror det är ett parti som vill fösa ut invandringen.

Jag ber om ursäkt om jag vart lite för argsint mot SD i mitt förra inlägg. Jag har läst på lite mer och fått den här uppfattningen. Jag har också läst att SD är emot homosexualitet och islam, men jag hoppas att detta är från de som har den FELAKTIGA synen på partiet? Jag hoppas.

Allt kan misstolkas här i världen. Allt från politiska parti till religion. Egentligen har alla religioner samma genre; att skapa harmoni mellan människor, natur och djur. Att helt enkelt vara goda människor mot varandra, oss själva och världen. Tyvärr misstolkas även detta till misshandel av familjemedlemmar till maktbegär och krig. Och om det finns en skapare till alla religioner, en Gud, då hade han/hon förmodligen varit arg när budskapet misstolkats så fel.

Jag hoppas ni förstått min innebörd? Att Sverigedemokrat eller inte spelar ingen roll, bara rashat eller religionshatet inte finns med i bilden så är alla respekterade i mina ögon!

Måste säga igen, att hata någon för sin religion, hudfärg eller livsåskådning är ALDRIG ALDRIG ALDRIG okej!

Med rätt lärare kommer du längre

Mitt matteblock är redan slut så jag gick och köpte ett lager nya.
Passade på att köpa plugg-godis samtidigt. 4 Chocolate bars!
Jag övar redan. Jag har prov imorgon, både matte B och engelska B.

Idag känner jag mig mer motiverad än någonsin till att bli lärare! Vill ni veta varför?

När jag var liten hade jag en usel lärare som inte kuna lära ut varken matte eller engelska så jag förstod.
Oturen slutade inte där. Ända upp till gymnasiet hade jag otur med matte- och engelskalärare. Väldigt trevliga men ack så opedagogiska! Jag kommer inte ens ihåg engelskalektionerna, med tanke på att vi aldrig gjorde något..!

Jag har aldrig lärt mig regler och hur man ska tänka i det engelska språket. Jag har mest följt magkänslan. "Ja men det ordet passar bra där, det tar jag!"  Faktum är att jag gick runt i många år och trodde att jag var jättedålig på matte och engelska för att jag inte förstod allt.

En gång på gymnasiet försökte jag mig på Matte B, utan vidare framgång. Fick en grovskåns tjej som lärare med hårda klackar som betedde sig som en tyrann. "Já, o kan ni inte det här talet är ni fan dumma i huet!". Jag kunde inte det talet... hahaha.
På ett prov kunde jag ingenting heller. Jag fick Ig------------ (lika många minus som det var uppgifter)
hur ska någon kunna lära sig med ett så omotiverande utlärningssätt?

Idag vet jag att jag är allt annat än dålig. På komvux i Lund fick jag världens bästa mattelärare!
Jag trodde att jag kanske skulle förstå lite när jag började. Men jag förstår allt! Visst, småfel här och där, men grejen är att jag förstår det, även de svåra uppgifterna.

Allt ligger i lärarens händer. Lyckas man göra inlärningen lite enklare för någon har man lyckats som lärare och det vill jag också göra. Jag vill inte att något barn ska gå ur skolan och känna att de inte kan. För alla kan!


Tips från dejtingcoacherna

För två år sedan snickare jag och Louise ihop dejtingdödartips. För er som inte läst den har ni chansen nu!

Har du slut på undanflykter till killen/tjejen som ringer och vill bjuda ut dig på en dejt stup i kvarten? Då har vi tipsen för dig! Absolut dejting-dödar tips 2009!

Ring gärna upp din dejt innan och fråga om vad han/hon ska ha på sig under kvällen. Köp sedan exakt lika dana kläder. Kan inte bli annat än bra stämmning när ni möts!

Beställ gärna in mat som är svår att äta utan att kladda. Ex: spagetti, (gärna med vitlök så du kan flåsa på din dejt under middagen)

Undvik all ögonkontakt med din dejt, kolla gärna bakåt under ert samtal.

Skratta bara åt dina egna skämt, dra gärna samma skämt flera gånger. (skratta gärna högljutt. Har du förmågan att spotta medans du pratar? Använd den egenskapen för ökad effekt)


Medans din dejt är på toa kan du passa på att äta upp hans/hennes mat.

Det är svårt att påbörja ett samtal, här är några säkra kort:
-Är du säker på att du alltid varit en man/kvinna hela livet?
-Jag undrar vad stenar tänker...

Imponera genom att visa dina dolda talanger som t ex äta med kniv och gaffel med fötterna, visa hur långt du kan skjuta en grönsak med näsan, rapa din favoritlåt och försök få din dejt att gissa vilken det är.

Sjung med i bakgrundsmusiken, vilket oftast brukar vara lugn klassisk musik...

Ställ frågor till honom/henne och avbryt innan personen hunnit svara.

Ragga hejvilt på alla andra runtomkring, ålder och kön kvittar.

Ta på dig hjälmen (som du haft i beredskap under bordet) bah' sådär under middagen, neka sedan att du har den på dig när din dejt frågar varför du har hjälm.

Prata gärna om dig själv i tredje person "Ruth vill ha mer mat, Ruth ska bara gå på toa, Ruth ska bara ringa ett samtal"

Lycka till!

/Dejtingcoacherna, Linda och Louise

Tips från ovan


HEJ PÅ ER! Här är jag, ert ljus i livet. Man kan riktigt se hur det lyser om mig, hur jag likt en ängel sjunger "AaaaAAAAAAAAAAAAAAhhHHH" medans jag sänker mig från ovan för att komma med ett budskap.


Shit. Vilken hård brud, tänker ni. Hon äter säkert grus till frukost och sover på spikmatta med 1 dm avstånd mellan spikarna!!

Nej hörrni, där har ni fel! Jag är en god människa idag och tänker som ovan dela med mig av ett budskap. Eller snarere en lärdom. Eller ja, ett TIPS då!

Imorse vaknade jag upp med en elakartad finne, ni vet en sån som inte går att klämma utan bara blir öm!
Jag vet ett knep som kan få bort alla finnar!

Du behöver:
1 toffs eller gummiband
ett glatt humör

(Funkar även om du får en finne på näsan, då är det bara att höja hårtoffsen!)

Sverigedemokraterna

Okej. Ännu värre än att alliansen vann nu igen är att SD kom in i riksdagen.

På varenda hemsida står det om Sverigedemokraterna och att majoriteten samtycker inte med dom, inklusive mig.
Jag tycker det är pinsamt hur ett så ointellektuellt parti har fått med sig så många människor. Trodde inte ens det fanns så många människor som tänkte så kort?

Av allt jag läst idag, allt från hatinlägg till att älska dom har jag fått med mig en kunskap.
Att Sverige faktiskt HAR en invandrarpolitik.

Det kommer inte hit människor med hopp om att få leva på socialbidrag och "höja vår kriminalitet".
Tänk på så många Sverige utvisat som skött sig här, som skaffat ett socialt liv här och framförallt byggt upp en trygghet, som har fått åka mot sin vilja! Det FINNS!

De människor som kommer hit är inte människor som vill leva på socialbidrag. Men är man flykting från ett krigsdrabbat land där förföljelse, barnsoldater, civilmord, tortyr och våldtäkter är vardagsmat tycker jag att de är värda att komma hit och leva på socialbidrag tills de byggt upp sina liv igen.

Att skicka ut alla löser inga problem. De som röstade på SD.. Jag undrar hur de löser problem? För skulle jag vara arbetsgivare och få en SD som sökande till ett jobb hade jag aldrig anställt den personen. Tänk att ha en person på jobbet som inte kan tänka att den ska ta en kaffekopp innan man ska hälla på kaffet. Okej, dåligt exempel men jag har en poäng!

För att lösa invandringsproblemet får man ju gå till botten med det.

VARFÖR tycker jag det är jobbigt med invandring?
-För de tar våra jobb, muslimer våldtar våra kvinnor, de tvingar kvinnorna ha burka, de är våldsamma, de är religiösa allihop, de kommer hit och tror de ska ta över vårt land, de lever på våra pengar!!

Ja, klassiska svar från en SD.

Hade den här personen bara pratat med en invandrare och lyssnat på vad denne hade att säga om sin resa hit hade förmodligen dennes uppfattning ändrats drastiskt. Ett annat sätt att lösa problemet på kan vara att vara trevlig mot nya kulturer? Tänk själv att vara ny i ett land och dels vara så ledsen så det gör ont i kroppen efter all trauma, om då någon bara sa "hej"? Sen har ju olika länder olika konfilter med varandra som ofta hamnar i samma bosäten. Tex Rosengård i Malmö. Det är inte personerna i sig som är problemet, det är deras konflikter som måste få ett slut. Hjälper vi dom då??

Det är så VIKTIGT att alltid tänka en gång extra. Fördomar har vi alla. Även jag. Men jag väljer att aldrig låta de få mig att hata någon eller några jag inte känner.

Jag hoppas att ni alla förstår att ni har makten i era händer. Precis som hat föder hat gör kärlek föder kärlek.

Simsägare


Ni kan ju gissa vad jag ska göra nu...


Jag var ett olycksdrabbat barn, kanske öppnar detta era ögon?

Angående valvakan...

Jag tycker inte det är något fel på moderaterna som grupp,
men som olika individer ser jag många som har brister på kunskap och livserfarenheter. (inte alla)
Många unga röstar på moderaterna för att det är mer status, Reinfeldt är gullig och många kända förebilder, som tex blondinbella är moderater. Ett parti som vill sänka skatterna så vi tjänar mer pengar låter jättebra och har man inte mer kunskaper än så hade jag också röstar på dom för jag vill såklart som alla andra ha mer pengar i plånboken om det var möjligt.

Läser man på deras skolpolitik är den inte bra. Betyg ska sättas i lägre åldrar för att motivera och upptäcka de som behöver hjälp tidigare. Jag kan berätta att när jag var barn började mina koncentrationsproblem pga en pappa som var full nästan varje dag. Jag var egentligen inte sämre än någon annan, jag kunde bara inte tänka på annat än pappa. Hade det funnits betyg då hade det minsta jag fått vart godkänt i alla ämnen, alltså medelmåtta. Då anses man som någon som klarar sig. Betyg hade inte gjor någon skillnad för mig. Jag hade varken kännt mig mer motiverad eller upptäckts.

Skolpolitiken för äldre. Den är inte heller bra. Under hela min gymnasietid var jag från och till depprimerad. Det var under den perioden jag bröt mig loss från pappa för att skydda mig själv. Då hade han gått så långt så han blivit hemlös och var medvetslös många gånger jag kom och hälsade på. Ofta låg han i sina egna spyor och ibland hade han varit i slagsmål några nätter innan och var brun i hela ansiktet och huvudet av gamla blodiga sår. Är det så konstigt att jag som hans dotter offrat en del av mitt liv för att försöka ge honom livsglädje?

Gymnasiet gick sådär. Jag har mer VG och MVG än G och det är jag stolt över! Men jag klarade inte alla kurser så idag läser jag på komvux för att få ihop det sista. För att jag inte hade ork eller någon trygghet som pushade och stöttade mig genom studierna får jag straffas ännu mer idag. Idag kommer jag alltid att hamna i en reservgrupp när jag söker in till högskolan.

Att jag inte klarade allt berodde inte på lågt intellekt eller lathet. Ändå får jag straffas. Moderaterna anser att man får en chans, sumpar man den har man svårt att bli en akademiker.


Jag håller med till många punker. Man ska kämpa sig igenom livet och aldrig ge upp! MEN, jag håller INTE med om att de människor som fått kämpa för sina liv den hårda vägen måste straffas ytterligare.

Tänker man pedagogiskt tjänar deras "måste jobba även om du mår skit teori" inte in i hur man motiverar människor. Det finns alltid en anledning till de som inte har ork. Ett typiskt exempel är ett litet barn som ska lära sig gå på pottan. Första gången barnet försöker kissar det ner sig. Istället för att uppmuntra med "va DUKTIG du var, du var jättenära pottan. Nästa gång träffar du" som ger trygghet till barnet att prova igen. Säger man istället "fy vad äckligt! Du kan visst inte det här. Då hjälper jag dig inte mer då, du är fan människa du ska kunna sånt, JAG kan ju?!". Att försöka igen känns inte så bra efter en sån kommentar. Helt plötsligt känner sig barnet värdelöst och äckligt som råkade kissa ner sig.

Förstår ni vart jag vill komma?

Genom att uppmuntra människor till att våga leder det till att de upptäcker att de klarar mer än vad de tror. Alla vill kanske inte bli akademiker, men alla vill jobba, alla vill tjäna pengar och ALLA vill vara en viktig del av samhället.

Värt att nämna är också att moderaterna är för krig och vapenhandel som vi i Sverige tillverkar till krigsdrabbade länder. Konsekvenserna som uppstår när oskyldiga människor dör och våldtas för att Sverige endast ska tjäna pengar. Det är människor som dör.. MÄNNISKOR. Utan anledning. För att VI.. eller förlåt, de som anses sig vara "oegoistiska moderater" ska tjäna lite mer pengar att lägga på dyra bilar, mer kläder och dyr mat.

Tack.

Jag är gravid

Detta kommer nog som en nyhet för de flesta.. Men jag är på smällen. Har inte skrivit något innan för vill ha lite mage på bilderna. Jag är i 4e månaden nu och jag längtar så mycket!!! Simon är såklart pappan.

Om det blir en flicka ska hon heta Stella.
Blir det en pojke ska han heta Stellan eller Mattis.

Eventuellt. Har ni några namnförslag??



Hehe.. heheheh. HEEHEHE

HA!

Gick ni på den lätta?

Jag är inte ett dugg gravid. Jag har magknipet från helvetet. Ibland när jag ätit för mycket choklad så svullnar min mage upp och blir lika hård och runt som en liten gravidmage.

Jag väntar gärna lite till. Men inte för länge, för barn är det finaste som kan hända i livet.

Gällande namnen.. DE ÄR INGET SKÄMT! Kom ihåg det!

Jag röstar idag

Om en liten stund ska jag och Simon gå och förtidsrösta.

Jag väljer att rösta på ett parti som tar människan och dess behov i första hand.
Det parti som inte vill forma alla människor till entreprenörer.
Det parti som låter varje människa klara sig genom sin kris för att sedan bli det dom vill,
istället för att endast vissa ska få chansen att bli akademiker.

Jag kommer rösta på det parti som har mest hjärta och empati för människa och framtid.
Det parti som så många andra vill stärka jobbmöjligheterna.
Partiet som låter den sjuke svensson få samma likgiltiga vård som den rike von miljonär.
Partiet som kommer föra människor samman istället för att dela in dom i stora samhällsgrupper.

Partiet som kan förhindra konflikter mellan människor genom att tänka långsiktigt och skänka förståelse, istället för att ta fram piskan.
Partiet som ser den psykologiska sanningen i att inte piska sig till människors kämparglöd.
Kämparglöden kommer när fler dörrar öppnas än endast tortyrrummet (kallas även pedagogik).

Jag kommer helt enkelt att rösta på det parti som värnar om människan, precis som den är, rik eller fattig spelar ingen roll. Jag kommer att rösta rödgrönt och på socialdemokraterna.




De små sakerna

Nu bjuder jag på en liten rundvisning bland små föremål.


Två delikatesser


Vet ni hur länge jag letat efter saltlakrits-strössel??!
Igår hittade jag det på Tiger i Lund. Köpte chokladlinser när jag ändå var i farten och det var 2 för 30kr.
Någon som har föslag på vad man kan göra med chokladlinserna?

Någon har visst tjyvsmakat!

Indiska

Lite bättre bilder på halsbandet jag köpte på Indiska häromdagen.


Allt

Jag har huvudvärk!

Så jag tänker sammanfatta allt från himmel och jord sen lägga mig en stund.

Idag började min huvudvärk på mattelektionen. Det som jag tycker är roligast! Jag fick chansen att säga till läraren hur bra han är, Lennart! Han borde vinna ett bästa-lärare-nobel-pris och få en oscar! Han blev glad och skulle suga åt sig mitt beröm.

Det roligaste jag vet just nu är att ge komplimanger!

Huvudvärken höll i sig till egnelska b. Fick black out första gången jag skulle prata med det släppte sen. Bredvid mig satt en äkta britt som pratade flytande engelska såklart. Det var mysigt att lyssna på.

Har börjat med en dum ovana. Att tänka på äckliga saker när jag ska äta.
Öppnade kylen imorse för att äta frukost. Såg ett ägg och tänkte på hur det hade vart att knäcka det och äta det rått med sked. Åt bara en macka imorse..

Jag är omringad av trevliga tjejer. Trevliga tjejer i skolan och en trevlig tjej på fika för en stund sen i Lund.

Nu behöver jag tömma mitt huvud. För det är överfullt.


Första segern!

Vilken lycka! Igår fick jag svar från CSN att jag får ta lån! Från att ha ansökt i juni har jag klarat mig med få slantar. Jag är så tacksam över att Simon ställt upp och betalat hyra och extra mat under den här tiden!
Jag har inte kunnat köpa mycket under dessa månder, och idag, för att fira och motivera mig själv köpte jag bland annat halsbandet och linnet ni kan se nedan.

HA! Nu vettni. Nu kan jag äntligen köpa marabou- eller fazerchoklad istället för nettos 4.90 kr choklad. Allt med gott samvete! Jag kan köpa pålägg i sharkdisken och kanske lyxa till det med en västerbotten ost då och då. Om det nu är gott. Det var den första ostsorten som ploppade upp när jag tänkte på ost.


Black eyebrow girl


Hej Hörrni! Har ni märkt något nytt med mig?

Nu då?????

JAA, men visst! Jag har ju färgat mina bryn!
Det är dock aningen mörkare än vad som är lämpat till mina färger, men jag gör alltid så, för om ett par dagar lägger sig färgen och blir perfekt! Så i några dagar till kan jag se ut som muppen Bert.

Hej på er och välkomna hit! Här sitter jag och myser i min mysdress. Jag har aldrig ägt en mysdress innan med matchande byxor dessutom. Nu använder jag den minst en gång om dagen. När man sitter ner bildas en extra mage.

Jag kan göra det till max tre valkar!

Nu måste jag återgå till att plugga småföretagande B

Spanarn'

HAHAHA! Åh, ni måste kolla på den här!


Hästar vs golf

Igår åkte vi till Karlshamn för att mamma och co bjöd på kräftskiva. De hade planerat både lag och lekar där en av lekarna var att putta i en golfboll med en liten golfklubba i en golfhållare, eller vad de heter. Jag träffade två av tre slag och kände mammas lyckliga vibrationer "LINDAA, du är solklar till att spela golf!! SIIIMOON tjata på Linda att börja spela!!!!"

Både mamma och Simon spelar, därför har de en pakt.

Jag känner mig som en förbrytare. OM jag skulle börja spela golf strider jag mot det jag verkligen älskar att göra mest. Trycka in näsan i hästpäls och mocka skit.

Ha! "OM jag skulle börja spela.."

Kommer aldrig hända!

När jag får ner bollen i hålet handlar det endast om tur med vindarna, inget annat.

Söndagen den 26 september har Simon bokat en tur på islandshästar i Skåne. Om allt går enligt mina beräkningar kommer hans nuvarande golfklubbor omvandlas till "dåvarande" och bytas ut mot hjälm och spö!



Jag och min golfbag!

Kanintänder

Nu sitter jag och kollar på Idol och äter på en morot. Hade Simon vart här nu så hade han legat dubbelvikt på golvet. Det roligaste han vet är när jag äter på en morot.. Jag har, som ni säkert sätt, ganska stora framtänder. Kombinerar man mina kanintänder med ett klassiskt kaningodis ser det kul ut. Tycker Simon i alla fall.

Men nu är han iväg och gymmar, så tji för honom.

Vet inte om ni tycker det är lika roligt. Tror nog ingen tycker det är lika roligt faktiskt.


Är jag den enda som skalar moroten till det innersta och sen äter upp det?

Lasse tar över




Tjenamors!!

Det här är då Lars-Olof. Kallas Lasse. Han ska ta över min blogg och skriva om det han tycker om.
Som svartvita filmer och vad han gjorde när han var liten som var så mycket bättre då. Lasse är ingenjör och tycker att en  riktig manchester kostym är fräsigt! Lasse gillar inte så mycket, däremot gillar han mustiga mustascher och torra kakor som suger upp allt saliv från köttlarna.

Visst ska det bli roligt att läsa om Lars-Olof i framtiden?


Nääääääääääääää. Gick ni på'ren lätta?
HA!

HA HA HA!

Ni gick rakt i fällan!


Smack och jag har er i mitt nät!!


Ok. det är bra nu. Till en annan sak. Om Hitler hade vart homosexuell tror jag att han hade sett ut något liknande Lars-Olof. Mustaschen, ett vitt dam-linne, bh-band?! Blonda slingor men ett par skarpa bågar som uttrycker hans personlighet! Skarp kille!


Vill ni ha rabatt på bodystore?

Jag vill tipsa er om världens bästa "ansiktskräm" -Jojobaoljan! Jag har använt jojoba i ca ett år nu och jag får väldigt sällan finnar eller oren hy, även om jag är bra på att unna mig choklad väldigt ofta! Det märks vilken skillnad det är när produkten är naturlig jämfört med ansiktskrämer som innehåller en mängd olika kemiska ämnen och oljor som istället förvärrar huden.

Oljans kemiska uppbyggnad är lik vår huds naturliga olja vilket gör att oljan passar till alla hudtyper. Har du fet hy neutraliserar jojoban din huds oljeproduktion. Har du torr eller känslig hy gör oljan samma sak. Den täpper även till porer så hyn ser fräschare ut. Jojoba räcker otroligt länge eftersom man bara behöver ta 3 droppar. Dessutom kostar den inte mycket mer än en vanlig ansikskräm och den räcker mycket längre!

Man kan anväda jojoba till ALLT! Sår, torra delar på kroppen, oljamassage, till naglar och nagelband, till tårra hårtoppar och hårbottnar, läppar etc etc.

Vill ni köpa jojoba olja så kan jag ge er en rabattkod på bodystore.com. Vill ni ha den kan ni antingen kommentera er mailadress eller maila mig direkt: [email protected]


Nivåer på rabattkoderna:
-         Handla för minst 250 kr så ger vi dig 50 kr i rabatt
-         Handla för minst 500 kr så ger vi dig 100 kr i rabatt
-         Handla för minst 1000 kr så ger vi dig hela 250 kr i rabatt


Hyllan biträde har flyttat in

Efter många svordomar, ingen hjälp och min egna karlakraft har jag byggt ihop den här hyllan vi köpte på
IKEA igår. Mina fingrar är så sköra nu så det gör nästan lite ont att skriva, om jag känner efter ordentligt.
Som ni märker så är jag lite svag för färgen vit..

Igår började jag bygga lite smått på hyllan vilket är ganska typiskt mig. -Iver. Simon satt vid datorn.. Eftersom jag var ganska trött och halva min hjärna sov så satt jag i fel pluggar, de som var för stora. Jag förstod inte varför de inte passade så jag tog fram MR (MC) Hammer och slog in pluggarna, så trät sprack.. Men jag har gömt skavankerna på undersidan istället.

Jag ska nog lägga mig och vila en stund nu............


IKEA och dagens arbetsrumsgrej

HEJ HEJ!

Tänkta introducera dagens "arbetsrumsgre" för er.

Min ridhjälm finns här i detta rum. Nu tror ni att jag sprang iväg och hämtade den från ett annat mer lämpligare rum. Men NÄ! Tji fick ni. Sån oordning har vi just nu.

Vi ska åka till IKEA alldeles strax. Simon ska bara läsa igenom ett X antal sidor i sin kemibok.
Låt oss säga att X=4938594....




Glöm inte att knäppa lillremmen din!

JAG VILL ÅKA NU!!!

ÅÅÅÅAAAH!! Jag hatar att vänta..

HAHA!


En skönhet klär i vitt



Nu är bordet färdigt! Visst blev det finare i vitt än i trä? Jag är så nöjd! Och visst är det en fin sladd på golvet också?? Hört att det är det senaste!

IKEA en dag som den här

Dessa fina lådor från ikea byggde jag ihop härom dagen.   ....utan nytta! Jag har inte hittat en endaste pytteliten sak att lägga i dom. Eller jo. Tre par solglasögon.

Har ni några tips på vad man kan lägga i lådorna?

På tal om IKEA så ska jag, Simon och Elias åka dit idag när de slutat.

ÅH, hoppas att det är mulet när vi åker dit!!! Eller nej, hoppas det regnar!!!!!!!!
Ska kolla klart.se

Fan.

Malmö är den enda stad med skinande sol.........


Jag tycker det är pricken över i:et att åka till IKEA en regnig dag. De gånger jag åkt till IKEA när det regnat har de av någon anledning spelat låten Another day in paradise med Phil Collins inne i varuhuset. VARJE GÅNG.

Jag tolkar det som en raggning.




arbetsrumsprylsgrej och diverse läckerheter

Nytt linne och nya byxor. Ni får ursäkta röran bakom. Arbetsrummet är inte i sitt vackraste skick ännu. Vi har fortfarande ouppackade lådor... I veckan ska vi åka till IKEA och köpa en bokhylla till sovrummet och kanske en bättre förvaringshylla till detta rummet också. Om ni undrar så vet jag inte hur man sätter igång självutlösar'n på camen. Jag har letat igenom varenda liten knapp och inte funnit det jag sökt. Vet ni kanske hur man gör? Annars får vi alla dras med min långa arm!


Nämen oj, hihihihi, vad knasigt! Vilken knasmajken hon är den där va!


Tänkte ta en "dagens arbetsrumsgrej".
Jag vet ju hur ni längtat! Så många nätter som ni legat sömnlösa på lilla kuddisen och undrad vad som verklinge finns där i mitt arbetsrum.

Här är en sak som jag inte står för. Det är Simons växter...... Jag tycker inte om växter.
Och växter tycker inte om mig. Det är inte det att växter är fult. Tvärt om. Det gäller bara att hitta de där fina växterna. Simon gillar de där med långa gröna spröt och tentackler som garanterat har onda aningar! Hade han fått bestämma hade vi säkert sovit i varsit palmblad också... Nåväl. Han får faktiskt också bestämma. Jag är inte alltid en tyrann. Han har valt att avvisa en av mina ljusstakar som är JÄTTEFIN!

                                                                     HEJDÅ!


Stövlar

Jag har köpt mina första stövlar!! Eller, jag fick dom av mamma. Det är jag så tacksam för! Tack mamma!
Jag har fortfarande inte insett hur billiga dom verkligen var. 65 kr!!!!!!!!!!!!!

Vi kör några utropstecken till

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Kantarellstuvning på kvällskvisten



Gjorde precis kantarellstuvning på ugnsmacka. De står och svalnar nu. Jag kan ändå inte äta dom så illvarma för jag har ilningar i tändera.

Vill ni ha receptet kan ni kopiera nedan:
ca 300-400g kantareller
1 dl grädde
2 dl mjölk
3-4 msk smör
ca 3 msk mjöl (börja med mindre och jobba uppåt)
salt och vitpeppar efter behag
4 skivor formbröd
ströbröd eller riven ost

Skölj och hacka kantarellerna fint eller grovs (hur man tycker om det, jag tar mittemellan) Stek i en msk smör i några minuter på hög värme i en kastrull. Rör om hela tiden. Häll över kantarellerna i en skål och använd samma kastrull och lägg i 2-3 msk smör och låt smälta. Häll sedan i mjölet och rör om snabbt. Tillsätt sedan grädde och mjölk och rör om tills det tjocknat. Tillsätt salt och peppar. Rör i kantarellerna och bred ut på bröden. Strö över riven ost eller ströbröd och låt de endast få färg. Tar några få minuter. Ugn 250 grader.

Bordsrim

Just det! Jag glömde dela med mig av mitt rim jag skrev igår till Simon.

Det finns en man på denna jord
som jag med denne delar ett bord.
Jag undrar när bordet vårt ska pysslas med.
Kanske blir det helgens sysssla se.
Denne bordsman är så fin
och han är bara min min min.
Han är bra snygg, det vet vi alla
men det är bara mitt hjärta han kallar.
Med detta rim min önskan är
att visa honom vem jag håller kär.
Åter till bordet vi båda äger.
Vad säger du, ska vi ta på oss målarkläder?



Verkade ju funka!

Köksbordet blir vitt



Det här gör vi idag! I juli fyndade jag ett bord på auktion. Jag har alltid varit på jakt efter ett runt vitt bord med iläggskiva om man vill göra bordet större till fler gäster. Jag fick det för 400 kr och idag, några månader senare sker omvandlingen. Bordet är nu slipat och målat med grundfärg och ska målas med vit lackfärg imorgon.

stike a pose



HEJHEEEJ!

Här sitter jag och posar.





Heheheeee.
Ja som ni ser så har jag lockat håret.
Ni tjejer ni vet ju ungefär hur lång tid det tar att locka håret, ca 30-40 min? Under den tiden spelade min granne "Manboy" på repeat. Det värsta var att hon sjöng med......

Aldrig mer Manboy!

Ikväll ska jag och Simon baka pizza, äta chokladpudding och hyra film! Vad ska ni göra?

Skolmöte



Det blir en hel del cambilder märker jag. Jag har aldrig haft cam innan och nu har Simon det på sin laptop. Det är en helt ny värld som öppnar sig. Om några minuter ska jag på ett möte på skola nr 2. Den ligger 10 mins gång härifrån. När jag kommer tillbaka ska jag rimma lite för er. Det blir väl roligt? JA!!!

En god middag och en "häftig" pryl




Här sitter jag. Lika oskyldig och livlös som ni är vana att se mig.

..........

Ikväll har jag och Simon blivit bjudna på makaronipudding av Elias. Idag blir första dagen då han inte sover hos oss den här veckan. Det känns nästan lite tomt. Det har vart roligt med lite liv och rörelse i lägenheten!

Nu sitter jag här, mätt och belåten och lite rapig. Rapar "jag älskar dig" till Simon. Sen knäpper jag en kall och kollar på sportrepriser.

Det är kärlek!


Hehe, nä. Tosigt! Jag tycker ju inte om sport heller!



Innan jag kryper till kojs vill jag viser er en sak.



Iiihihihihihih. HAR NI SETT PÅ MAKEN? Världens minsta häftapparat!
Jag kanske ska börja med att ha "dagens arbetsrumspryl" att visa varje dag?
JAAA, men det vill ni väl se? Va?

Lugnt. Fixa're!

T.r.e.v.l.i.g.t

H e J!

Idag har jag bara träffat en massa trevliga människor!


Jag listar upp dom.
1. Två tjejer som läser somliga av kurserna jag läser
2. Kvinnan på biblioteket som sa att jag var hjärtlig välkommen
3. Chefen för ett företag jag lämnade mitt CV till nyligen
4. Två damer i en matbutik som tog hand om mitt CV. De skulle hälsa cheferna att jag var väldigt trevlig!

HA!


aaaaaaaaaaah. det känns bra.

Nu ska jag bara sitta här, med fingertopparna mot varandra och invänta ett och annat jobbsamtal.
Varsågoda. Ni kan börja ringa.............................................NU!

När jag skrev ut mina CV:n idag la jag märke till att jag hade tre grova särskrivningar. I en mening hade jag råkat skriva samma ord efter varandra fyra gånger........... Hur kan jag inte ha märkt det?!

Nu är felet rättat och stavningen = fullkomoligt korrekt Svenska.


Hej jag lanar

HEJHEJ!

Här sitter jag och lanar. Spelar lite. Spelar lite wow. Vill ni spela med mig heter jag mohawk_mrsL.






HA! Gick ni på den lätte!

Om någon skulle fråga mig om spelet world of warcraft...worldcraft? wowcraft? äh.
Ja ni ser.

Det enda jag kan, det är vetskapen att man kan heala. Jag vet inte hur man gör eller vad det är. Jag vet bara att man KAN heala, om man vill.



Egentligen sitter jag i vårt arbetsrum och väntar på att mina herrar ska komma hem från sina skolor. Jag har till och med städat och diskat upp deras disk. Är jag inte en god husmor så säg!

Im in da house!

TJABBAH!

Här sitter jag och utökar min hjärnkapacitet.
Jag pluggar på min Engelska B kurs. Som jag nämt innan är den kursen ett måste om man vill bli lärare. Och det är ju högt uppe på min vill-bli-lista.

Ja, här sitter jag, osminkad iförd hiphop mundering och bara myser i min luva. Ibland gör jag lite tecken för att uttrycka min coolhet för alla som tittar på. Ibland tänkte jag lite på min idol snoop dog och undrar vad han hittar på en dag som den här. Ibland skriver jag lite rapplåtar som den här:

Yo Simon yo! aha!
This is a song 'bout a piece of boy called Simon
Yeah!
Aha!
Whadup you little sweetiepie dawg!
PEACE!

Jag kallar den "min kärleksförklaring till Simon"


HAHA. Cool hiphopare jag är då. Med intersport tröja.


Nog om mig. Nu måste jag göra klart mina uppgifter!


PEACE!



RSS 2.0