Muffinsmän

Godmiddag mjukisar!

Jag har precis slängt av mig förklädet och den stora fluffiga vita hatten.
Jag har nämligen färdiggjort ett nytt recept på muffins. Tänkte bjuda mina två karlar på det. Ja ni hörde rätt! Just nu delar jag lägenhet med två män. Simons kompis Elias började läsa en kurs här i Lund och fick som hastigast flytta ner till oss sålänge. Det är trevligt med många människor under samma tak. Det är nästan lite tråkigt att han ska flytta till en korridor redan imorgon.

Blir muffinsana goda delar jag med mig av receptet.




Visitor to the west side


Här sitter man då va. Med sittrande ögon och vilja i sin blick. Fast helt utan nytta och anledning. För strax ska jag gå till stationen och möta upp Clara som flyttat till Malmö. Nu är vi typ grannar. Hon kommer till min stad idag. My hood. To the west side YO!

Jag ska visa henne allt jag vet. Jag har riktat in mig på Nova köpcenter. Där kan vi båda shoppa och äta och fika. Eller om vi väljer staden, då ska jag visa henne domkyrkan. Fast då åker hon nog hellre hem.............


Nu måste jag gå! Hörs senare!






En blandning av kolukt och chokladbakelser


Här är ett bildregn från helgen.
Jag har hängt med Simons familj hela helgen och det har vart mycket trevligt!
I fredags följde jag med dom till Malmöfestivalen. Lördagen därpå följde jag med på kräftskiva. Söndagen därefter blev jag vän med en ko.



Den med choklad och hallon var min!



Simon får kontakt


Simon har en kompis


Jag har kontakt.......


Jag har så jävla mycket kontakt!!!!!!!!!

Rundvisning i lägenheten del 1

Här kommer lite bilder från lägenheten som jag alldeles nyss tog.
Om ni kollar riktigt noga i fönstret med blixt ser ni min dagens utrustning:
ljusgrå leggins från 03?
bara fötter
ludd mellan tårna
blå fleace som är alldeles för liten
klädstatus=skitnsygg!

Okej. Såg nyss att det enbart är bilder på sovrummet. Soffan är dock från vardagsrummet men hur mycket visar jag av det då?

NÄ JUSTE!

Blomman ni skådar är Simons påhitt. Jag är inte så mycket för växter så jag insisterade på en blomma. Annars hade det blivit en ful hängväxt............Hur som helst så är det vår första blomma som sambos och det gör den ännu finare!





Tarantella sökes?

Jag behöver er hjälp! Jag ska göra ett forskningsarbete om fobier där jag ska utsätta mig för min värsta fobi, -spindlar. Är det någon av er som har en tarantella? Eller känner någon som har en tarantella? Den måste vara snäll, ogiftig, vara luden, ha ögon som man kan se, gärna lugn och gosig. Sa jag ogiftig?
Jag ska filma hela processen och lägga ut här hade jag tänkt.

Om ni vet någon som har en, skriv till mig då är nu snälla!



Politik -vad är det egentligen?

Jag tycker alla valdebatter är intressanta att lyssna på nu såhär nära inpå valet. Vad jag dock inte kan förstå mig på är SD. Det är ett parti som ogärna vill bli jämförda med rasister. Jag kan förstå deras ekonomiska tänk med att endast ta in så många människor som vår ekonomi klarar av. Mer kan jag inte förstå.

Av alla politiker som syns i media är Jimmie Åkesson det största skämtet av dom alla. I en debatt med Gudrun Schyman föreslår han pepparspray och att kvinnor ska få lära sig självförsvar för att förhindra våldtäkterna. Det han föreslår är att fortsätta uppmuntra sexbrotten bara det att vi kvinnor får använda oss av våld. Hur blir det om ALLA kvinnor och unga tjejer obligatoriskt måste lära oss kampsport för att känna att vi ska klara av att gå ensamma? Det kommer göra att vi kommer väcka misstankar mot varenda ensamgåense man. Istället borde man satsa på att UTROTA sexbrott genom att i grundskolans tidigare år undervisa genusperspektiv. Att kvinnor och män har samma värde och är alla enskilda individer som ska respekteras. Genusperspektiv borde även läras ut på varenda arbetsplats årligen för att påminna den äldre generationen om rätt och fel. 


Han anser att mellanösten är kvinnoförnedrande och tog upp en debatt om kvinnan som är dömd till döden via stening. Om han hade varit mer påläst hade han förstått att vi inte kan påverka det landets politiskt styrande män genom att stoppa invandringen hit, till ett bättre land. De länder som många har fördomar om styrs ofta ovilligt av maktlystna män som genom mord, hot och tortyr styr sitt folk. Demokrati finns inte som här. Hur hade vi reagerat om Sverige helt plötsligt styrdes genom män som hotar oss med döden om vi inte samtycker som dom?

Förmodligen hade vi inte sagt emot för att rädda oss själva och våra kära.

Den förståelsen saknar lille Jimmie.


De som kommer hit är människor som flyr från ländernas orättvisor. Det finns ingen som kommer hit för att förstöra för skojs skull. Att det finns människor som saknar moral är lika vanligt som övriga världens befolkning, de människorna finns i varje land.


Om nu våldtäkterna ska förhindras.. varför inte börja ta bort all internetporr och alla former av kvinnoförnedrande material. Om man kollar på exiztenz.se  finns det mycket som är grövre än en våldtäkt. Och det är inte personer från mellanösten som sitter bakom kameran eller misshandlar kvinnor framför kameran där inte.


-Politik. Det ska framstå som förfinade åsikter som vi kan förlita oss till från vuxna människors munnar. Istället är det ett enda vuxendagis. Vuxna människor som debatterar om sina åsikter i mun på varandra. Alla strävar de efter att få sin röst hörd mest och oavsätt om motpartiet har bra åsikter ska de ändå hänvisas med sina åsikter för att få rätt. Hur blev det såhär? Tänk om partierna hade lyssnat på varandra och på så sätt kommit fram till ett beslut som passar de levande varelsena och miljön. Istället handlar politik om vem som ska vinna.

Vet ni vad ni ska rösta på?

Decimetern






Jag har klippt av en hel decimeter!

Rid i regn



Den här helgen har jag och Simon åkt hem till Karlshamn. Jag passade på att rida idag eftersom vi åker imorgon igen. Det finns inget som är så roligt som att rida! Det är en speciell känsla att sitta så högt upp som hans 165cm när jag själv är 163.. Speciellt är också att rida förbi bilar som känns pyttesmå från hästryggen.
När vi var halvvägs började regnet att ösa ner och jag må låta lite cheasy, men det finns inget som är så rogivande som att rida i skogen i regn. Känner mig mjuk i varenda muskel efter den här ritten.

Någonting jag tycker är modigt är de barn som vågar fråga om de får klappa hästarna när jag och min ridkompanjon rider förbi. Det är något jag aldrig hade vågat som liten även om det var något jag hade kunnat hugga av min högra arm för. Idag var det en söt liten tjej på ca 7 år med små nallar på sin cykelkorg som frågade snällt om hon fick klappa. Sånt ska belönas tyckte jag och lät henne gladerligen klappa. Dock blev inte min häst favoriten för skulle hon ha ett stall skulle hon ha en likadan häst som den andra som mer ser ut som en prinsesshäst jämfört med min pansarponny.




Häst är sur för han fick inte äta gräs

Cool as a panter




Min 1års present från Simon. Om ni bara visste hur många gånger jag har provat armbandet på BIKBOK och önskat mig det.

1 år

När jag kom hem från skolan idag var jag så hungrig så det värkte i magen. När jag kom upp för sista trappan upp till vår våning känner jag matdoft från hemmagjord pizza. Det gjorde ju inte mina begär bättre. När jag kom in hade Simon dukat upp med rosor och en lapp med "grattis på vår 1 års dag älskling, jag älskar dig" samtidigt som han hade varma mackor i ugnen. Det var dom som luktade pizza och smakade dessutom bättre än pizza!


Han är så gullig!

Nu ska vi gå ner och köpa choklad. Jag älskar dig Simon!



Försökte ta en snygg bild ihop, men det gick sådär...

jox

Jag är precis hemkommen från skolan. Det är bra att det är blandat med både tidiga dagar och sena kvällar så jag både kan få sovmorgon och få sluta tidigt. Idag började jag min Engelska B kurs. Det är ett krav för lärarutbildningarna så den är prioriterie 1 just nu.

JAJA skoltjaj. Kul.

Jag sprang nyss runt och tog lite bilder på rum och annat i lägenheten. Men när jag skulle överföra bilderna hade jag visst glömt sladden i Karlshamn. Ni får vänta i några dagar till.

Imorgon blir en rolig dag! Först ska jag ha matte B på morgonen. Efter det ska jag och Simon ha en hel mysdag ihop. Vi fyller nämligen 1 år då. Förmodligen ska vi ut och äta och sen se bio.


Imorgon blir jag ett skolbarn igen

Imorgon börjar min första skoldag.
Jag pendlar från äckligt nervös till kolugn.

Tyckte först Lund var en skitstad med dålig service eftersom jag inte fick reda på att jag kommit in på kurserna jag sökt. Imorse fick jag ta saken i egna händer och ringa runt tills jag hamnade hos rätt person som hälsade mig varmt välkommen imorgon.

För att underlätta min nervositet ska jah göra en lista så jag kan lätta lite

LISTA DÅ VA;
Att jag får sitta själv i en bänk i mitten, själv.
Att alla känner varandra sen innan
Att jag inte fattar vad läraren säger
Att jag inte fattar vad någon säger
Att min näsa ska rinna under lektionen (min näsa rinner hela tiden)
Att jag tar fel buss (måste byta buss efter ett tag och jag hatar att irra runt efter bussar på kort tid)
Att jag kommer försent
Att jag kommer för tidigt
Att jag blir hungrig och sur
Att jag inte lär känna någon
Att alla är otrevliga
Att det ska lukta äckligt


Simon följde med mig att åka bussen fram och tillbaka (pinsamt nog samma busschaufför hem) för att jag skulle slippa vara nervös inför bussresan imorgon.


Nej nu orkar jag inte mer.

Man måste vara lite nervös för att lyckas!


Dag 1 som Skånebo

MORRN!

Här sitter jag i vår lägenhet. VÅR. Nu är vi sambos.

Det är ganska trevligt faktiskt! Speciellt när jag, JAG som aldrig har vart särskilt ordningsam fick chansen att vara det igår och tjata på Simon att plocka upp effter sig. Han hann aldrig ta av sig tröjan och vika den förräns jag var där och skällde på honom. Hehehehehehehe.

Kan han ha!

Jag har aldrig varit i denna position innan. Det är nytt för mig. Kan hända att det går till överdrift.

Isåfall. Förlåt i förskott Simon.

Annasch då?

Jo, sitter här då med världens påsar under ögonen. Kanske inte sysns så tydligt på bilderna, men det hänger på under och över ögonen.

Simon sitter på golvet och skruvar ihop en pall. Det är så det ska se ut! Mansgöra!!!

Nu ska jag gå och laga mat och föda barn och sånt som vi kvinnor är bra på!




Någon som vill sova med mig? Någon?

Godkväll!

Inatt kommer Simon hem!! Det är helt sjukt vad jag har saknat honom! Speciellt söt är han när han sover på morgonkvisten och jag är klarvaken. Då ligger han på rygg med höger hand på bröstet och putiga läppar. Han har då automatiskt hamnat i ett valdilemma.

1.Väcka honom med ömma kyssar och smek på kinden och kanske lite kli på ryggen för att se hur han skiner upp i morgonstundens ljuva ro.
2.Väcka honom med en pansarpuss för att känna hur mjuka läpparna verkligen är. Efter det, trycka in näsan i hans kind för att få ut maximal valuta av hans mjukhet FÖRATTSEDAN konstigt nog, se honom vakna upp med ett leende?


Jag hade gett karln stryk.


Någon som annars är söt när den sover är Louise. Det är jättemysigt att sova med henne. Tyvärr delar inte hon samma åsikt. Jag sover på fel kuddar, tar täcken och sover på fel plats.......

Jag hade gett kvinnan stryk.





Jag tror jag ska klippa av en bit. Mitt hår bara hänger och är långt. Tjockleken försvinner ju längre det blir också.

Husdjursönskan



Jag ville ha katt innan, tills jag fick syn på den här.


Brutna löften

Idag hade jag lovat Simons mamma att måla hennes hall på hennes fotvårdssalong. Det var om jag hade tid och lust sa hon snällt. Och eftersom jag älskar att måla tackade jag ja till erbjudandet. Nu skämms jag. Jag la ner nycklarna till fotvården i min väska. Väskan följde med till Lund och när vi skulle åka till IKEA tog jag ut nycklarna och la dom på bordet ifall väskan blir sluten (att nycklarna till lägenheten skulle hänga med tjuven och göra det omöjligt för mig att komma in i lägenheten och hämta fotvårdsnycklarna tänkte jag absolut inte på).

Nu sitter jag hemma, i ordning för att måla, utan nycklar. Vilket innebär att jag måste tvinga Simon att köra med fullpackad bild till Lund på söndag när han redan åkt bil i ca 11 timmar fårn värmland. Packa upp saker och sedan åka hem på måndagen för att lämna nycklarna. Och sen åka till Lund.. igen.


Jag är så arg på mig själv!! Speciellt att jag gav ett löfte som jag inte kan hålla..

Skåneslott

Någon som känner igen sig?
 Vi körde förbi denna julkalenderidyll på vägen hem.


Fynd

Jag är precis hemkommen från en natt i lund med mamma och Louise. Hela dagen har vi lagt på IKEA i Malmö och Nova i Lund. Förrutom lite småplock och nödvändigheter till lägenheten köpte jag ett par örhängen som jag veckan innan tänkte köpa för fullpris på Bik Bok och idag kostade de 10 kr. Salt och pepparkaren från Indiska för 7 kr. Jag vet inte om jag ska tycka de är jättecoola eller halvsnygga, men de kostade 7 kr..




Jag känner mig skör och jag saknar

Även om det är lite skönt att få egentid när Simon är på fiskeresa så kan jag inte sluta sakna honom. Nästa vecka har det varit vi två i ett helt år och på söndag blir vi sambos. 

Allt känns så rätt med honom. Han kompletterar mig bättre än vad jag någonsin kunnat förödspå. Hans bra sidor som jag saknar smittar av sig på mig precis som mina bra sidor smittar av sig på honom. Så som Simons diciplin och lugn vilket är något jag alltid saknat hos mig själv. Jag tror jag gör honom mer levande med mitt tramsande och min kreativa sida.

Jag längtar till söndag när han kommer hem och jag äntligen får krypa upp i hans famn och känna mig liten. Och nypa hårt i hans kinder och repetera: VEM É EN LITEN SÖT GOSENALLE IHIHIH VEM É EN LITEN NALLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nallar är manligt.

Det som motsäger sig detta får inga julklappar!


Hur som haver, den här veckan är och fortsätter att vara rolig. Imorgon åker jag, Louise och mamma till Lund för att gå å Malmös IKEA dagen efter. Resten av dagarna kommer bestå av avskedsträffar med vänner.


Dalahästhalsband




DOJJS


Beställde dom här från H&M nyss. Skickade dom till min nya adress i Lund. Jag bävar inför den dagen jag ska hämta ut dom på posten med tanke på att mina chanser att hitta inom 1 timmes tid är små..


EN BRA BÖRJAN

Ni för ursäkta om jag inte lägger in så mycket roliga bilder den här veckan. Allt jag har är nerpackat och väntar på att bli uppackat i Lund.

Lund...


Lund är inget vackert ord. Det går inte att uttala det snyggt. Hur man än säger Lund så låter det som om man är täppt i näsan. Eller som en stor smörklick i halsen..

Men det är ju bara ett namn. Jag får sluta vara så negativ!!

Tänk på alla dörrar som öppnas!


Här kommer min plan på vad jag ska göra i höst:
-Läsa upp några gymnasiebetyg och läsa till mer matte och engelska
-Börja arbeta ideellt på stasdmissionen och ge vad jag kan. Sen tänkte jag att jag kan klippa folk där. Om dom vill. Gratis.
-Börja rida om det finns bra ridmöjligheter
-Börja dansa, salsa kanske?
-Kampsport? Kan vara bra om en läskig student ger sig på mig i en mörk gränd. Eller om Simon vänsterprasslar. Eller om någon tränger sig på ica, eller om.. nej kom inte på fler.
-Jobba om tid finnes och om jobb finnes såklart!


Det här är den början jag vill ha, det är bara tufft att flytta.


TEMA FISK

Hela den här veckan är Simon i värmland på fiskeresa med fler grabbar som delar intresset.
Jag kan tycka att fiske är jättekul, EN dag. Och det är kul framtills det är napp och fisken är uppdragen. Vad gör man sen?! Slår ihjäl den?! Bara sådär?!?! Har man firren på land förlänge förstörs hjärnan och dör i varje fall när man släpper i den.  PRESS!

På tal om fisk. Kommer någon ihåg sången om sillen som hade fluensan? Hur hemsk är inte den då?


Under Östersjöns mörka djup
simmar lilla sillen som är så sjuk
han hade flunsan som han fått under isen
han kämpar tappert... men kom aldrig fram


Den här självmordsbenägna visan sjöng vi i skolan när jag va 10 år. Får man ens sjunga sånthär med barn?


Jag tänkte alltid en liten liten ensam sill simmandes i svart vatten med en enda liten fungerande fena kvar...


Men egentligen simmar sillar i stimm. Så ni vet. Om ni blir ledsna!
Sillar håller ihop, med eller utan fenor, fluensor och förbjudna tankar!!!!!!

For your eyes..ears only!




BLING BLING från topshop


FÖRSTA FOTAVTRYCKET



Hej igen!

Första inlägget jag skriver i den sprillans nya bloggen.

Hur känns det för er?
Eller vänta. Tänk inte!
Vi kan ta det varsamt.

Vi kan mjuka upp med att prata om headern. Vad tycker ni?
Den skall inte vara långvarig men den duger kanske under renoveringstiden, att vila era små ögon på.

Låt oss gå hårdare på, som namnet.
Jag heter ju som känt Linda Nilsson. Ett exotiskt namn som är eftertraktat på marknaden. Om Simon och jag gifter oss behöver jag inte ens fråga vilket efternamn vi ska ta. Mitt adliga namn fäster sig i varje själs minne.
..........

..

Nixon är ett efternamn som jag funderat på att byta till när min ekonomi tillåter. Och eftersom bloggar är fantasivärldar kan jag likväl Go CrAzyYy WiTh mY nAmO.
Dessutom klingar Linda Nixon mer än Lite som Linda som min förra blogg.


Nu vill jag introducera några kom-ihåg-skämt som gör det lättare för era hjärnor att komma ihåg mig.

1.
ring ring!
-hallå mitt namn är Linda Nixon
-HEJ MITT NAMN ÄR JANNE O JAG RINGER FÖR ATT SÄLJA NÅGOT FULLSTÄNDIGT OANVÄNDBART TILL DIG FÖR ENDAST 9090 RIKSDALEN!!! SLÅR DU TILL LINDA?!?!
-Du får inte ringa hit, jag är NIX:ad.

HAHAHAHAH hajar ni? Nix????!

....

(NIX=förbud mot telesäljare)


kulstatus -6 av 10




2.
Vad säger du om en gubbe frågar om du vill kolla på den söta  lilla ekorren långt in i skogen som han fick syn på?? Därefter klä av sig naken.
Svar: NIX!

Hehehehe....       ...



Nu kommer ni aldrig att glömma mig!

Vi ses imorgon!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0