Bus eller klementin?

Det knackade på dörren alldeles nyss.
Jag lagade mat så jag bad Simon öppna.
Utanför står tre små killar i halloweendräkter med masker de målat själva i papper och säger:
Bus eller godis!!

Vi har inget godis
säger Simon och sträcker fram en klementin.
Efter besvikna miner stänger Simon dörren.
Vi har visst godis! skriker jag från köket.
Jag tar det lilla godis vi har kvar som är vad en näve håller på ett ungefär.
Här, ni kan ta påsen och dela på det. Tyvärr var det det enda lilla godis vi hade kvar.
Vad fina ni är förresten!! Jättefina!
-Tack..du, du kan få den här
säger den minsta lilla killen och sträcker fram handen och ger mig klementinen.


Burk utan turk


Vi har vart på jakt efter en fin burk att lägga kvitton i. Häromdagen såg jag att Citygross hade fina burkar. Den här kostade bara 14 kr. Vi samlar alla matkvitton och skriver våra namn på det var och en handlat. I slutet av månaden ska vi räkna ihop vem som betalat mest osv.

Sista Oktober


Maten igår var inte den godaste jag ätit. Maten smakade lite försvenskat. Men stället var jättefint och färgglatt och sällskapet var också fint! Dock var jag jättetrött redan vid 9. När vi kom hem somnade jag nästan direkt.
Vi sov till kl 9, eller kl 8 rättare sagt. Det är ju dags att ställa tillbaka klockan en timme.

Jag tänker alltid såhär:
På sommarn ställer man fram utemöblerna=>ställer fram klockan.
På vintern ställer man in utemöblerna=>ställer tillbaka klockan.

Hur tänker ni?

Det var många veckor sedan som jag sov så länge som till kl 9. Söndagslyx!


Ikväll ska jag äta med händerna

För det gör man väl i Indien?
Vi ska äta indiskt ikväll. Jag och Simon och ett trevligt gäng här i Lund.
Då har jag passat på att lyxa till det med en dusch. Det är inte varje år jag gör det.
5 minuter tills vi ska cykla och Simon står i duschen... älskar hans tajming!


Mina axlar är så breda så man kan ställa vad man vill på dom. Kanske en kopp te? Eller en kopp med coca-cola i!

T&E

Fler bilder på Tottzor och Elzor.


Så träffades jag och Simon, från 15 år tills idag


Jag tror aldrig jag har berättat hela historien om hur jag och Simon träffades?

Det började en vårdag år 2004. Vi var 15 år gamla och hade mopeder, båda röda. Min var snabb, Simons var sölig.
ÅH SÅ ROMANTISKT! Tänker ni.
Jag och Simon hade bott på samma gata från jag var 12 år, med endast en liten lekplats mellan våra marklägenheter. Ville man spana kunde man se in i deras kök från mitt rum. Om man ville det alltså.

Jag tycket inte Simon var en pangkille från början. Men i början på våren i 9:an såg jag honom för första gången
på riktigt. Han stod vid sitt skåp som inte var långt ifrån mitt. Det var som om jag bara kunde se honom. Alla som stod runtom försvann. JA MEN GUD VA KLYSHIGT tänker ni. Men så var det.

Jag var hemligt kär i Simon. Fast jag hade en pojkvän, som ändå inte var utav den bästa sorten. Han var en kille som knäckte mig psykiskt efter hans smusslande bakom min rygg med andra tjejer. Jag gjorde slut och hade bara Simon i mina tankar. Vilket ledde till att mitt avslut med den där kille blev ganska elakt då han grät och inte kände livslust längre. Jag skrattade. På riktigt, för han lät så dum.

Eftersom internet hör till vår generation så addade jag honom på msn där vi började prata länge och ofta. Det var sällan vi pratade i verkligheten. Jag var lite för blyg för det just då. Simon var speciell.

Det blev sommar tillsist och avslutningen var där. Alla i 9onde klass tältade i skogen vid skolan den natten. Då var jag med Simon, hela tiden. Vissa hade tagit med sig alkohol, vissa inte. Vissa sprang runt, vissa satt vid brasan och vissa hånglade i tälten. Jag och Simon stod vid brasan. Och där, med glöden som sken på mitt vackra ansikte och eldens lågor som smekte mitt hår med sitt sken, där kunde inte Simon låta bli. VILKEN GRANN KVINNA tänkte Simon.

....Eller också så stod vi bara där och kramades som tillsist ledde till att jag kysste honom. Första kyssen.
Efter den natten träffades vi en del. Vi var inte tillsammans, men det var ändå vi.
Jag minns speciellt en natt då Simon var hos mig. Vi låg i min säng, bredvid varandra och pratade om allt och ingenting. Det som gjorde den natten så speciell var att vi gapskrattade genom hela natten. Jag skrattade så jag grät. Vi hade så lik humor.

Men, så kom dagen då Simon skulle åka på språkresa under tre veckor. Jag som var van vid förhållanden där man satt ihop och aldrig åkte iväg från varandra fann detta jobbigt.


Min 16 års dag kom i juli. Simon var inte hemma då. Han skrev ett sms och bad mig att ta in deras post. Vilket jag gjorde. I brevlådan låg ingen post. Det låg ett grönt paket med en liten lapp på "jag önskar jag hade kunnat närvara på din födelsedag, men tyvärr kan jag inte det. Jag hoppas du blir glad för presenten ändå och får en bra födelsedag. Puss och kram från Simon"

Den födelsedagen hade jag många beundrare. Bland annat den där hemska första pojkvännen som köpte presenter för över 1000 kr till mig, och då var vi jätteunga utan jobb. Men av alla presenter var Simons finast. En ljuslykta med orden "Some people makes the world more special just beeing in it"

Både lyckligt- och -olyckligtvis träffade jag en annan kille. Jag valde honom istället för Simon. Även om Simon var en sån fin kille valde jag honom. Han var också en fin kille, men ingen är som Simon.
Vi var ett par i ett år. Efter honom hade jag andra pojkvänner där vi delade många bra stunder och många dåliga.

Även om många år hade gått hade han ändå den där speciella platsen i mitt hjärta. Den där natten när vi låg och skrattade så vi grät hade ättrat sig fast i mig. Så fort jag hamnade i en dålig period med en pojkvän så tänkte jag på Simon, och ångrade mig. Varför valde jag bort honom?

Situationen blev tillsist jobbig. Simon blev mitt ideal. Ingen var så bra som honom helt enkelt. Simon hade heller aldrig glömt. Vi pratade en hel del på msn och ibland på sms under årens lopp. Han var allitd lika trevlig och uppskattande som innan. Vi lyckades alltid gå om varandra, när jag var singel var inte han, när han var var inte jag. Vi var aldrig någonsin äckligt flirtiga då ingen va oss är såna som gör sånt under förhållanden, men det bara fanns där. Dragkraften till varandra.

Men om går vi till ungefär nutid, år 2009. Simon hade varit i Australien i ett flertal månader. Vi hade hörts av till och från under den tiden. När han kom hem träffades vi då vi umgick i samma kretsat. Han hade ändrats en del. Vi hade sällskap hem den kvällen vi sågs och jag tyckte in om honom, alls. Han var matcho, störig och skrytig. Allt jag hatar! Jag kommer ihåg att jag tänkte "shit.. har jag gått runt så länge och målat upp en perfekt bild av honom, när han är såhär idiotisk?!

Som tur väl är var det en liten identitetsfas. Han började bli trevligare och jag fattade ganska snabbt tyckte för honom igen. Vår första kyss (igen) blev jätteglamourös. Under östersjöfestivalen uppmanade en gemensam vän att vi skulle kyssas för gamla sakers skull. Så blev det. Det var varken mjukt, glamouröst eller vackert. Det kändes mer som en huvudnockning, från bådas håll.

Men det bättrades allt efter tiden gick. För från den natten blev det vi, igen. Vi var inte tillsammans men det var ändå vi. Som innan ville jag inte bli ett riktigt "vi" än. Men den här gången var jag mer vuxen, mer mogen och redo att ha Simon i mitt liv, på riktigt. Det blev vi den 19 juni.
Simon är en person som inte inte vill dela mitt tonnårsliv med, han är den jag vill dela mitt vuxna liv med. Så bra är han och det kändes som jag visste det redan som 15 åring.

Min 21 årsdag kom och istället för en ljuslycka fick jag en islansahästritt vilket vi gjorde i September. Hittills är det min bästa present!




Katterna


Tog nyss några bilder på Elsa och Tottie. Innan fick ingen röra Tottie, igår strök hon sitt huvud mot min hand, men mer fick jag inte göra, då sprang hon iväg. Idag har jag fått klappa henne medans hon låg ner bredvid Elsa som sov. Men hon spinner inte. Det gör däremot Elsa, hela tiden. S åfort man tittar på henne spinner hon.
Det värmer att se hur bra de mår.
Tottie har fortfarande en inflamation i ögat som vi inte kan behandla förräns vi får röra henne. Om en vecka tror jag vi kan påbörja det.


En puma på savannen


Tänkte visa hur snygg jag ser ut på jobbet! (fin toalett)
ALLA kallar mig puman. ALLA.

......

Om det ändå vore så väl.
Jag har i varje fall en riktig kocktröja med små fina svarta knappar.
Det är ju faktiskt större delen av det jag kommer göra, att laga mat.
Igår lagade vi flera olika sorters fiskbiffar. Allt från chilibiffar, italienska- och -grekiska bollar samt laxbiffar med mejram och timjan. Sen får jag inte glömma lyxbåtarna och bomberna (som ser jäkligt goda ut).

När jag kom hem lagade jag mig något exklusivt. Eftersom jag kan!
-Stekt korv med spaghetti och ketchup.


Förresten. Om man får ta och skryta lite såhär på eftermiddagen.
Igår fick jag beröm från mina jättehärliga kollegor i fiskköket. De hade pratat med chefen och sagt att de tyckte jag var duktig, och då hade han sagt att jag verkade vara en sån trevlig tjej och att intervjun gick så bra för att jag var så lugn och trevlig...

HAHAHAH. jag, lugn!?

Jag var allt annat än lugn, innåt sett. 
Jag fick slänga min tröja i tvätten efter intervjun för jag var så svettig av nervositet. hehehe.
Men de fina orden värmde. Kanske får slänga det jag har på mig nu i tvätten också, efrersom jag blir så varm.
Hehe, hajar ni? Varm!

Ok. Torrt skämt.


Jag är otroligt tacksam för det här jobbet som både lyckas vara roligt, varierande och utvecklande samtidigt som jag har jättetrevliga arbetskamrater och chefer.
Jag ska alltid handla på Citygross!


Första arbetsdagen

Nu är första arbetsdagen över.
AAAAAHAHA förstår ni hur underbart det känns att säga "arbetsdag"??

Dagen har vart jätterolig! Alla har varit så hjälpsamma och trevliga. Till och med kunderna! Två kunder önskade mig lycka till, en hoppades jag skulle få jobba där mer, och en annan berömde mig och tyckte det gick bra, speciellt för att vara första dagen.

Kul bara att mina inslagningar av fiskarna såg ut som antingen blombuketter eller ett ihopskrynklat jättepapper...

Jag jobbar som sagt i fiskscharken. Jag har fått lära mig en hel del idag. Te x hur man flår en fisk, tar ut inälvor med fingrarna (vilket var skitäckligt) och olika filé-knep.

Imorgon väntar en ny arbetsdag.


Vilket dagboksnilägg det här blev.


En sån här har jag sprätt upp idag.

Krulltott


Imorgon börjar jag min första dag på jobbet. Jag ska stå i charken. Då är det lika bra att jag rakar bort allt bröshår för hygieniska skäl. Det måste gå före estetiken ibland.

Jag ska upp sjukligt tidigt imorgon. Katterna har väsnats i tre nätter och jag ser ingen anledning till att de inte ska gör en favorit i repris. Jag blir ett riktigt vrak av för lite sömn. Handen på hjärtat vet jag inte hur länge jag kommer orka fler nätter utan sömn. Utan att överdriva så försvinner alla mina positiva sidor när jag inte fått min sömn på ett tag.

Nåväl. Imorgon hoppas jag på en jätterolig dag!

CityGross ville ha mig!

JAG HAR FÅTT JOBB!!

Jag som har gått runt och mått så dåligt
över att jag trodde jag gjorde en dålig itnervju.
Jag tyckte att jag glömde bort mycket info om mig själv som kunde varit avgörande. Plus att jag senast pratade med Simon om det igår och han sa att det såg mörkt ut med tanke på att det gått mer än en vecka över tiden.

Idag har jag känt mig både nere och omotiverad över jobb, skola och livet. Mitt i alla eländiga tankar ringer Chefen och sa "jag ber om ursäkt för sent svar, men det har varit mycket strul ivägen. Jag vill bara säga att vi vill gärna ha dig här"

Jag blev så glad!
Jag ÄR så glad!

Imorgon börjar jag min första dag. Efter det torsdag och fredag.
Gud vad det här ska bli spännande!

Nu ska jag gå och handla något extra gott som jag ska överraska Simon med ikväll. Han har för övrigt klarat sin omtenta i Kemi och var nära ett VG (som är högskolans högsta poäng) vilket är ytterligare en sak att fira!

Lilla sjöjungfrun 3


Är det bara jag som missat att det finns en Lilla sjöjungfrun 3? Jag tror det kom ut 2008 och handlar om bl a Ariels mamma.

Bildregn från historiska museet

Eftersom en del av våra vänner inte varit på Lunds historiska museeum tog vi oss dit idag. Det är så sjukligt intressant med historiska museeum!!

!!!


!



Bling-bling från vikingatiden, tror jag. Inte så olikt det vi har idag faktiskt.

Kristendomen tar över asatron.

Ja men en fin orm som man kan ha.. som man kan ha i fickan om man vill.
MIN FAVORIT!! Lunds universitets rektor på 1700-talet. Kilian Stobeaus som först var professor i natirfilosofi. Han har varit husvärd åt Carl von Linné när han studerade i Lund under ett år. Kilian tyckte så mycket om Calle-killen att han ville adoptera honom. Kilian blev senare rektor.

På tavlan ovan har han den här käpen på sig. Rektorskäpen! Hur coolt är inte det?!?!

Teleskop från 1700-talet. Carl von Linné har säkert kikat i dom! SPÄNNANDE VA?!?!

Känner mig som en extrem nörd men.. fan vad häftigt det är med runor!

Någon som sitter som en pösmunk.

Den här jättelika kon dog ut för 10 000 år sedan. I mankhöjd var den mycket högra än mig!

En dörr från 14-1500 talet.

Kyrkoinredning. "God is everywhere"


"Och vad FAN vill du då?"

Antingen matar kvinnan någon med vindruvor som någon hade kunnat rita lite bättre... eller så matar hon med något annat.

Porträtt

Idag borde jag egentligen pluggat, men fastnade med skisspennorna. Det var ett jäkligt bra tag sen jag ritade. När jag var mindre satt jag ofta i timmar och ritade varje dag. Den tiden finns inte riktigt nu om man säger så... Plus att jag annars bara ritar hästar, hehe.
Den är inte riktigt klar och det är smågrejer som inte är riktigt likt, men det är en början.


En katt-astrofalisk natt...igen


Såhär brukar Elsa lägga sig. När det är riktigt skönt sträcker hon fram framtassen (hehehe hajar ni. Sträcker fram FRAMtassen? hehehe. ok. den var dålig) så långt hon kan. Här är hon påväg att göra så. Sen vill hon bli kliad på magen. Om och om igen.

Jag är trött. Jag har nog inte sovit en hel timme på två nätter. Katterna har sprungit maraton i sovrummet och ut i vardagsrummet för att springa tillbaka samma runda om och om igen. Och springer de inte maraton tävlar de om vem som kan mjaoa mest och högst...

Jag vet inte riktigt vad de vill. Maten fanns på plats, lådan var ren och de fick uppmärksamhet?
De gör otroliga framsteg i varje fall.

En spökig natt

Varken jag eller Simon har sovit gott inatt. Anledningen kan bero på att vi ägnade mycket tid åt att berömma Elsa (som är den enda som vågar komma ut) när hon vågade gå utanför badrummet. Tillsist vågade hon gå runt i lägenheten helt själv.

Det är så roligt att hon kommer när man visslar, som en liten hund.

När vi la oss i sängen för att kolla på film trippar båda katterna in. Efter filmen var slut var vi väldigt trötta och somnande.. nästan. Katterna har mjaoat det högsta de kunnat och sprungit maraton under sängen, ut i vardagsrummet och in i sovrummet igen. Hela. Natten.

Ingen av oss orkar hålla ögonen öppa särskilt länge idag.


Nog om katter. Mer om mat.

Idag lagade jag vegetarisk lasagne. Visst kan man inte tro att det är vegetariskt om man inte är insatt i veg-mat?
Jag var vegetarian i ett år och levde i princip på Quorn, som är köttersättaren. Det är mycket godare än köttfärs!


Och så fick jag med Simon på ett hörn.

Elsa kryper ut för första gånger

Första videon jag lägger upp. Spännande va?!!?

Tottie och Elsa har legat under badkaret sen tidigt imorse. De har varken ätit eller druckit på många timmar. Jag la mig ner på golvet och började kalla på dom med alla röster jag har på lager. När inget hjälpte visslade jag till och då ploppade ett huvud ut. Det var Elsas.

Efter att ha visslat ett X antal gånger och klappat på hennes lilla huvud som hon stack fram och berömt henne med den ljusaste röst jag kunnat få fram hände det här:

(Var berädda på: 1, att jag hela tiden pratar med bebisröst. 2, att de enda ord jag växlar mellan är "BRAAA!! VAD DU ÖR DUKTIIIG!! SPÄNNANDE!!")



Kontakt och inte så väl kontakt


Såhär har vi legat till och från hela kvällen. Elsa har gårr utanför buren två gånger och spanat, men det varade inte i många minuter. Jag har legat och klappat och kliat henne och lagt upp två olika sorters mat runt buren. Hon har börjat spinna när jag kliar henne vilket är ett roligt framsteg!

Ja.. och här är då Tottie. Under badkaret....
Hur kan man ens få plats så? Hon sitter liksom intill väggen?

Jag som behöver duscha..

Elsa och Tottie


Här är första bilden på Elsa närmst och Tottie längst in.
Som ni vet är det här katter som utsatts för diverse hemskheter och flytter. Som ni kan se har båda en inflamation i ögat som ska baddas med ljummet vatten då och då.

Ingen av dom har varit utanför transportburen ännu och de sitter där livrädda och skygga. Men jag har legat och klappat på båda två och de har nosat på mig så det ska nog gå bra.

Önska oss lycka till!

Snart kommer dom



Snart kommer dom, dom små liven. Jag hade ljugit om jag sa att det bara kändes bra. För det känns helt tvärt om! Men ofta när jag känner en negativ känsla brukar det innebära motsatsen. Tex när man skriver ett prov och tänker "det här kommer jag få ett fett IG på" och så får man inte det.

Vår handläggare ringde för en timme sedan och skulle precis hämta katterna i Malmö. Vi får både klösbräda, låda, mat och sand till.

Undra hur de ser ut?!?!?!


Önska mig lycka till nu!


FÖRRESTEN. Har ni erfarenheter kring katter (gärna fler än en katt) och tips att dela med er av, gör gärna det! Jag hade blivit jätteglad! Tack!

Det blev två flickor

Min handläggare från kattkommando syd ringde. Det blir två honor. Två små tjejer!
Jag är både jätteglad och jättenervös.

Har ni några namnförslag?


Dagens utrustning



Tänkte bjuda på en dagens utrustning.

Stickad tröja: Äro vara gud i höjden, den här har jag inte gjort i slöjden
Leggins: min hudfärg
Strumpor: snygg missmatchning
Färgnyans: Alla nyanser av grönt
Snygg status: -9
Lämpliga tillfällen: 1, När du vill jaga älg i skogen.  2, Till svampplockare som inte vill bli upptäckta när de hittat världens bästa svampställe!
Ansiktsuttryck: pressat

Fosterkatterna kommer imorgon

Imorgon kommer våra fosterkatter. Vi ska som sagt bli katthem. Det är ett syskonpar under ett år.
Jag vet ingenting om dom. Jag vet att de är rumsrena, alltså kan de inte vara för vilda, men jag vet att de inte har någonstasn att bo. Där ska vi rycka in.

Det som är mest spännande är att inte veta. Vad har de för färger? Hur ser de ut? Hur är deras personligheter? Hur kommer vår lilla framtid ihop se ut?

Det är nästan som att få barn.
Blir det en tjej eller kille som ploppar ut? Hur ser den ut? etc.

Ja.. är det en honor eller hanar? eller är det en av varje?
Det vet jag inte heller.

Det är viktigt med en bra start i början på en ny relation.
Tänkte att de hade vart glada om de fick en varsin sånhär:



Blir dom nog glada! Kisarna va!


Helt seriöst. När ska man använda de där? Ska man klä på katten dräkten och sen låta den springa runt och undra vad det är den har på kroppen och "hehe, titta nu, titta va skojigt det ser ut när han inte vet vad det är. hihihihi titta nu, så söt han é, ojojojooj, skojigt!" Vad är det för typ av underhållning? Låter lite väl mycket som djurplågeri.

Plugg-godis


Gick precis och köpte plugg-godis. Jag har ett stort engelskaprov imorgon och ett stort antal glosor att öva på. Tur att jag trodde provet var förra veckan och råpluggade in alla glosor redan då. Nu behöver jag bara finslipa.

13:30 ska jag vara på vårdcentralen för att kolla upp varför min kropp reagerar som den gör. Jag tror och hoppas att det är all oro som spökar. Simon är snäll som erbjöd sig följa med mig fast han har så mycket i skolan. Det är fint att ha en pojkvän som stället upp och finns där. Han är så fin! Ska nog spara en toffifee till honom för att visa min uppskattning.

Dagens inredningstips!


Dagens inredningstips:
En snygg bäddning livar upp vilket trist sovrum som helst!!

Något oranget med två ben



Häromdagen när jag skulle åka buss till skolan såg jag något orange med två ben gick förbi med raska steg. En lång tant med knalloranget hår (färgat) och samma färg på jackan. Roligt nog satte hon sig på sätet framför mig på bussen. Hon började sticka för att hålla tiden undan och ni kan ju gissa vilken färg det var på garnet?
Hehehe.

Hon måste verkligen gilla orange!

Typiskt nog hade jag inte minneskortet i mobilen då så kunde inte ta en sneakpeak. Jag brukar göra det på intressanta människor.

Ja, det var väl det jag hade att säga.

Det jag behöver


jag....behöver.....vila...och....c..ch..oklad....n..nnn....nnnNU!


Imorgon åker jag till sjukhuset

Ímårn ska jag till vårdcentralen. Jag orkar inte med krånglet med min mage längre.
Fast vad läkarna kan göra åt den saken vet jag inte. Jag vill nog mest ha bekräftat att det inte är något farligt.

Jag tror att det är min oro som spökar.
Detta oroar jag mig för:

Jag är orolig över att inte hinna med allt i skolan, då jag läser på över 100%.
Jag är orolig över jobb. De har fortfarande inte ringt från City Gross och jag har ringt dom ett X antal gånger men ingen har svarat. Vad gör jag efter jul om jag inte har jobb?
Tänk om jag inte kommer in på något av programmen eller kurserna jag sökt?
Jag hamnar ju automatiskt i en reservgrupp när jag söker för att jag läst på komvux som dagens styrande regering bestämt. Tack!
Kommer jag klara mig ekonomiskt i vår? Eller måste jag bo på gatan? 

Sen är jag orolig över de två hemlösa katterna som kommer hit på torsdag.
Eftersom Simon inte är hemma alls om dagarna måste jag ta på mig huvudansvaret för dom, orkar jag det när jag pluggar lika mycket?
Sen är jag orolig över min och Simons tid. Vi har ingen tid. Ingen alls! Visst, vi bor under samma tak och sover ihop, men tiden mellan det? Vi får aldrig kvalitetstid och det tär lite på mig.

Jag hade behövt åka bort en helg. Ta Simon med mig så vi kan få åtminstone lite tid ihop. En spaaweekend. Det önskar jag mig. Fast mest av allt önskar jag mig ett jobb!

Regn



Jag älskar att vakna upp av regn som smattrar på rutan. Det är så avslappnande. Det tyckte nog Simon också som försov sig.

90-talshiphoparn' säger hej

TJAAAAAAAA!! Nittiotalshiphoparn' här va!
Idag har jag lyssnat på Petter i min freestyle och skolkat från plugge.
Efter det rökte jag ett par cigg utanför skolgårn'. Stog bredbent med halvkutad rygg och såg cool ut.
Sen spana jag in ett par shysta brudar. Gjorde balla balla på deras skinkor för att få lite uppmärksamhet.
Man lever farligt vetni!

Hehehe. ja.

När jag gick i mellanstadiet hade alla killarna i klassen hiphopbyxor och många hade den långa klassiska hiphopmössan, som var SÅ modern!! Känner någon igen stilen?
Killarna på högstadiet såg likadana ut, fast tuffare och farligare.

Balla-balla gjorde alla killarna på tjejerna efter att de kollat på serien "Bert", vilket gav oss tjejer en rolig sysselsättning. -Skvallra för lärarna vad pojkarna gjorde.

Vilka tider.


Coola hiphopare har coola ugglor!

En perfekt prästfamilj!


Godmorgon!

Jag har precis kollat på min favoritserie, Seventh Heaven.
Inget går upp mot en perfekt prästfamilj och deras kriser som de löser så perfekt!

Hur som haver.

På tisdag har jag prov i geometri och pluggar matte konstant, vilket känns roligt!
Något som inte känns roligt är att jag inte mår bra. Jag har stressat och pluggat så mycket att min kropp börjar säga ifrån mer och mer. I förrgår började min mage krångla. Idag är det hjärnan.
Jag ser konstigt och suddigt. Det är som om min syn laggar. Om jag kollar från ena sidan till den andra hoppar ögonen. Tänk på hur det ser ut när ni spelar datorspel på en seg dator. Så ser jag!

Vill ni se världens roligaste och finaste bild förresten?

Hehehe... hehehehehe.

Simon i ridhjälm. Jag älskar hans blick här. Obekväm men samtidigt nöjd över situationen.
Jag hoppas han fastnade för ridningen så vi kan ha häst i framtiden. Han var faktiskt väldigt duktig!


Jag nekade till mamma mu


Jag läste nyligen ut boken om Victoria. Det var nog en utav de bättre böcker jag läst. Man får följa hela hennes historia, från barndomen till vuxen ålder där hon fått tampas med kungahuset för att få sin vilja igenom. Att få gifta sig med Daniel som är en man från folket. Det roliga är, att under Daniels bröllopstal tackar han både kungen och drottningen för deras stör och varma välkomnande i familjen. Men så var det inte alls. Det är myckjet yta i kungafamiljen som man inte tänker på förräns man läser boken.

Bok från Mcdonalds. Jag skulle beställa en happymeal. Jag var inte så hungrig så jag skulle orka ett mål. Jag bad att få utan leksak. Kassörskan sa att det var fina barnböcker som jag kunde ge bort eller något, de var ju typ gratis. Och pinsamt nog. Eller pinsamt och pinsamt. Beror ju på hur man vill se det.
I varje fall. Så frågade jag med glimten o ögat "vilken rekomenderar du då?"
"jaa, mamma mu är ju alltid en klassiker!"
Då kommer det pinsamma "hm.. nja.. alltså. nej.. jag tar nog den vita, den ser kul ut!"

Där stod jag. 21 år och nekade mamma mu med en helt seriös ton på rösten.
Varför frågade jag ens om råd?
Det var ju barnböcker!

Jag ska nog läsa den här för Simon kväll. Kommer han gilla. Lillkillen. va!


Krans



Idag har jag och Simon gjort en krans till dörren. Eftersom mossa är gratis överallt utom Lund som inte har någon skog(?) så fick jag köpa mossa. Kransens stomme kostade ca 20 kr på plantagen.
Nu ska vi äta fiskgratäng och bar umgås. Efter hans tentaveckor har vi knappt hunnit ses så det är ganska skönt att ha några timmar att göra allt och ingenting på. Det blir kvalitetstid som vi kanske lägger på en omtalad kanelbakning.

Ha en mysig söndag!

The ring


Man kan ha min nya ring till flera saker!

Som mustasch tillexempel!

Här tycker jag att jag liknar den här personen


Nog om mustascher.

Nu droppar de in, en efter en, vännerna i Lund som ska på filmkväll hos oss!

Skräckfilmers bieffekter

Igår kom min plastsyster Sandra hit till Lund sådär spontant och roligt. Efter dokumentären jag la upp på min blogg med Stephen Hawkings-the universe, började vi diskutera våra teorier.
Det blev lite för mycket alienprat så vi hyrde en skräckfilm.

JAG TYCKER DET VAR EN SKRÄCKFILM!!!

I alla fall.

Filmen heter "the fourth kind" eller "närkontakt" på svenska. Den handlar om en psykolog som bor i Alaska där hon får många patienter som berättar samma historia, om deras sömnsvårigheter och vilka varelser de ser som skepnader. Hon börjar göra hypnoser på dom för att de ska minnas vad som händer när de har sina sömnsvårigheter och det visar sig att det har med utomjordingar att göra.
Historien är verklig då de visar de riktiga klippen emellanåt i filmen från den riktiga psykologen och de riktiga patienterna. De filmade under hypnoserna och de har även filmer från polisens arkiv. I vissa scener får man se deras reaktioner och onaturliga fenomen händer.
Det är så sjukt läskigt!

Sen om man tror att allt är sant, det är en annan femma.

Igår var jag så rädd så Simon fick svära på att hålla om mig med både armar och ben. Dock somnade han efter ett par minuter och jag låg vaken. Rädd. Ensam, och förhoppningsvis inte utvald!! hehehehe.
Efter en halvtimmes spelande på mobilen slocknade jag också.

Dessvärre har jag legat på min vakt hela natten och när Simon skulle pussa mig hejdå (han skriver kemitenta idag) så blev jag livrädd när hans armar omkringade mig och ett ansikte närmade sig mitt. Jag ryckte till ordentligt och tog upp händerna mot ansiktet som försvar!

Simon skrattade. Jag skrattade. Men grät av rädsla inombords.

Jag ska aldrig se skräckfilm mer. Jag blir alltid såhär av det. Speciellt om de sägs vara verkliga också!

Sovrum


Det är något visst med bokhyllor och många färgglada böcker som står lite huller om buller. Förrutom den där röda mappen längst upp till höger, eller den tjocka boken med vit rygg som sticker ut på rad tre i mitten. Och den där svarta grejen i första rutan längst upp.. vad är det? Måste kolla...

Det var en bunte skisspennor som inte ska vara där. Nåväl. Sängen ser ganska inbjudande i varje fall.

Bilden längst ner är Sigurd. Han är min alldelles egna ponny som jag fick på min 21 års dag. Jag håller honom så kär. Undra om Simon håller honom lika kär och har lagt på honom en filt, eller en s.k. tröja, för att han inte ska frysa? Eller om han bara skiter i vilket och använder min kära ponny som avlastningshäst?


Stephen Hawkings dokumentärserie om universum och aliens



Detta måste vara världens mest intressanta dokumentärserie!
Universum och liv är nog det mest intressanta jag vet. Det finns så mycket frågor och så få svar. I dokumentären berättar Stephen Hawkings att vi inte får kommunicera med aliens (om det skulle ske) eftersom de förmodligen inte kommer i fredliga syften utan har förstört sin egen planet och söker en planet att fortsätta sin civilisation på.

ÄR DET INTE SÅ SPÄNNANDE?!??!?!?!

Han berättar också om ett meddelade de fick för många år sedan via radar som skickas ut från Jorden för att avlyssna rymden. En person lyckades lösa ljudet som skrevs ut i koder och fick fram ordet "wow!". Förmodligen är meddelandet 200 år gammalt.

Jag bara spinner av sånt här!


Studieanmälan

Nu har jag gjort min studieanmälan!

I första hand sökte jag lärare för skolans tidigare år.
I andra hand och därefter valde jag följande språkkurser:

Danska
Arabiska
Tyska
Ryska

Och lite annat smått och gott som lät roligt.


Lindasatsen, istället för transversalsatsen!




Jag har kommit på en egen mattematisk metod att räkna ut två likformiga figurers motsvariga sidor!
JAG, som inna trodde jag var värdelös på matte, har funnit en egen uträkning som går både snabbare och smidigare än de långa uträkningarna vi lär oss. Nu borde mamma bli stolt när hennes logiska gener blommar ut!

Okej. Det lät skrytigt.

Jag vill mest bara säga att jag är sjukt nöjd med att jag, JAG som aldrig kunnat matte kan se logiken och komma på egna räknemetoder. förstår ni hur jag riktigt mös ihop till en stor klump av lycka när jag sprang fram till läraren efter lektionen och bevisade min uträkning?!?!?!!

Det är första gången i mitt liv det händer och då måste man ju njuta!


Rosa och gult



När det började skymma tidigare sken hela vardagsrummet upp i ett rosa sken. Jag har aldrig sett en så rosa/gul himmel nångång!

Take this broken wings and learn to fly again





Köpte en ring idag på stan och jag fullkomligt älskar den!
Undra om den räknas som knogjärn............

Känner mig genast farlig och rebellisk.

Fika i LC



Jag har vart jättesöt i underbett!

Nu ska jag gå in till Lund City och fika med Linnea! Jag som trodde att det aldrig skulle finnas så trevliga studenter i Lund, men tji fick jag som ska gå och fika med en av dom just nu. Ska bli väldigt kul!

Robyns debut?


Tänk att det här är Robyn! När jag var liten och som många andra säkert känner igen var detta intromusiken till Lilla sportspegeln. Vad gullig hon var när hon var liten! Och lite halvdålig på att mima, men ack så modig.

TÖSABIT!!!

Nu är det mina moderskänslor som spökar.




Ibland blir oron för stor

Från morgon till kväll ska jag plugga in 2-300 glosor. Och lära mig en artikel från BBC utantill för att diskutera imorgon.

Jag börjar få panik och ångest. OM jag inte får det här jobbet. OM.. Vad gör jag då?
Efter jag är klar med mina kurser finns det en risk att jag inte kommer in på högskolan för att jag automatiskt hamnar i en reservgrupp för att jag läst på komvux vilket är ett sjukt system.

Då tvingas jag läsa småkurser och ta ännu mer lån för att överleva och tänk om min hjärna inte orkar ta in så mycket mer info just nu? Visserligen vill jag läsa språk vilket jag ska göra i så fall. Men det som oroar mig är min egen ork.

Att sitta såhär och vänta på att få svar OM jag får jobbet eller inte tär på mig. Det tar en timme för mig att somna för jag ligger och grubblar. Om jag pluggar kommer jag ofta av mig för att jag tänker på vad jag borde sagt mer om på intervjun.

Okej.
Gud?
Om du finns, om du vill att jag ska orka mer, om du inte vill jag ska dö i förtid,
om du vill att jag ska få ett lugnare liv, om du vill att jag ska få lite belöning för vad jag kämpar för?
Hjälp mig då få jobbet!

Tack!

Vilket deppigt inlägg der här blev.





men hej

HEJ HEJ!!!



/sötast i stan

Mycket att göra, tuta och köra

Hej igen!

Ska jag berätta vad jag hinner med att göra?

-INGENTING!

Det är stökigt överallt. Vi hinner inte organisera upp det heller.
Kylskåpet är snart tomt. Vi hinner inte handla.
Min mage kurrar. Hinner inte laga riktig mat (har levt på mackor)

Simon pluggar från tidig morgon till kväll och jag likaså. Ingen av oss hinner.
Idag började jag ännu en ny kurs, Svenska C, som ska vara klart i december.
Jag känner mig både jättestressad och samtidigt jätteglad.

Glad för jag varit på en så trevlig anställningsintervju idag på morgonen och hoppas och ber till alla Gudar att jag får jobbet!

Håll tummarna med mig är ni snälla!


M.I.G

Ett bildregn med bara bilder på MIG.

MIGMIGMIG

MIG.

Det gillar ni va?

......

Nåväl.




Den som spar han har.. tror han ja!!



Oops.. råkade visst äta upp Simons kexchoklad också. Jag sitter trots allt och pluggar geometri så jag är värd det. Han kan få en ny sen. Efter ett år med mig borde han dessutom veta att man inte lämnar choklad hemma om man vill spara den i mer än 2 dagar.



Nog om det. Tänker dela med mig av min roliga mattebok.
Ibland är den så rolig så jag har fått hålla mig för skratt på lektionerna.

"jag har tre ben"  "jag har trä ben"
heheheheheheh

Min personliga favorit.
"Siffror är det roligaste jag vet!"   "Roligt på jobbet får ni ha hemma!"


Torrt men ack så roligt.

Repeat


Jag vet inte hur många gånger jag lyssnat om och om igen på den här. Älskar Hassle!

Oväntat besök



Ser ni vad jag har på min rygg/axel?

En klöstuss...

...Som i protest la sig på min väska för jag inte skulle gå.

Och inte kunde jag väl det?


När vi kom till vår byggnad och skulle gå upp för trappan kom en liten nyfiken katt. Jag sätter mig ner och klappar den och efter det följer den oss upp. Simon som är hård i sin uppfostran klappar knappt katten för den inte ska bli fäst vid oss och går in och diskar. Jag stannar kvar och leker och gosar... i 30 minuter.

Någon gång måste jag ju gå in, och då står katten utanför köksfönstrer och tittar in och JAMAR. Den jamar och vill in. Mina moderskänslor klarar inte av sånt!


Toaletten förstörde min mobil

Jag är följd av oturen.

Nyss tappade jag min mobil i toaletten
när jag lutade mig över den för att ta toalettrullen som stod på toppen av ryggstötet för att snyta mig. Jag tappar mobilen och av ren reflex trycker jag ner handen i toalettvattnet (som tur i oturen var rent) och plockar upp mobilen. Torkar av den snabbt och den verkar funka. I 1 minut. Sen dör den.

Inte nog med att jag känner mig hjälplös, ensam och ledsen över att inte kunna ringa någon, sms någon eller kunna lyssna på musik när jag ät ute och går så drabbas jag ytterligare. På måndag ska jag på anställningsintervju, vilket är bra att ha en mobil att kunna ringa till om de vill ha mig.

Nu i helgen ska kattkommando syd ringa och bestämma vilken katt vi ska ta hand om och när vi kan ta emot den. Men utan mobil är det omöjligt. Nu kanske de tror att jag inte är intresserad längre, eller är oresiös.

Till råga på allt har jag ca 8 månader kvar av mitt abonnemang vilket jag inte har råd att betala utöver en ny telefon. Och jag måste ha en ny telefon på måndag!

Ännu värre är att jag är ensam på Hasslö, Simons släkts hus i Karlskrona skärgård. De är ute och fiskar och jag är ensam kvar. Jag får panik!



Vi ska kanske bli katthem

Jag och Simon har länge pratat om att skaffa katt. För och nackdelar har diskuterats och om vi kan erbjuda allt för katten. Det kan vi, förrutom en sak. På sommrarna åker vi oftast till Karlshamn och har ingen möjlighet att ha katten med oss då Simons pappa är allergisk och hos mig går det inte.

Därför kom vi på den perfekta lösningen.
-Vi ska bli katthem.

Då tar man emot katter utan hem för att uppfostra dom och sedan överlämna dom som friska och tama katter.

Nyligen ringde en tjej från Kattkomando Syd och sa att jag var den enda från Skåneregionen som anmält mig den här veckan och att jag var väldigt behövd.

I veckan ska min handläggare ringa mig och vi ska komma fam till vilken katt och när vi har möjlighet att ta emot den. Jag tror att det kommer bli jäkligt kämpigt och påfrestande men samtidigt väldigt givande och jätteroligt!
Tänk att få hjälpa någon i nöd!

Än är det inte 100% bestämt, men det lutar mer och mer åt det hållet.


Att ge och att ta

Jag mår dåligt.

Så fort jag kommer innanför dörren mår jag dåligt.

Jag är ledsen.

Så fort jag kommer innanför dörren blir jag ledsen.

Irriterad. Jag blir irriterad så fort jag kommer innanför dörren.

ARG. Blir så ARG av att gå in i vardagsrummet.


Allt det här för att jag ska vara en shysst flickvän och ge Simon det han vill ha i livet.
Jag offrar mig själv och mitt välmående för att han ska må bra.
Kärlek handlar om att ge och ta.



Det handlar alltså om den här fula växten. Eller, växten är inte så råful, det är väl mer krukan som ser ut som en papperskorg som gör det. Den förstör min frid och min ro och jag blir bara sur för att den är så ful!!
DESSUTOM ser man den överallt. Just nu ligger jag i sängen och tjurar och slänger den en ond blick emellanåt. Undrandes hur länge jag ska behöva dras med den där................

Jag tror att jag fått jobb?

Alldeles nyss fick jag ett samtal med okänt nummer.
I luren hör jag en glad Mikael som frågar om jag fortfarande är intresserad av att jobba hos honom på City Gross.
-Ja, hemskt gärna!
Du är välkommen hit på måndag kl 11.00 på möte.

Jag antar att jag fick jobb i varje fall?
Det återstår att se på måndag.

Om ni bara visste vad jag kämpat för att få ett extrajobb som det här som kan leda till mer jobb.
Att få ett jobb utan kontakter idag är svårt. Skitsvårt! De flesta i min omkrets har fått jobb genom kontakter.
Jag har säkerligen skickat in flera hundra CV:n genom åren utan respons.

Men så en dag för två månader sedan fick jag en idé om hur jag skulle utveckla mitt CV och få det att synas på ett proffessionellt sätt utan att klistra på en massa glitter och självlysande klistermärken för att synas.

Och det verkade ju fungera?

Jag sitter här och är helt skakis. Jag trodde aldrig att den möjligheten skulle komma!
Nu hoppas jag bara att allt stämmer.

Vilken lycka!

Saker jag gjorde som 4 åring





Nejmen... vad fint!

Jag gissar på att det är en bakterie. Eller kanske en amöba? Ni ser ju solen längast upp som lyser ner på den stora amöban som tack vare den utvecklas till en manet som ni kan se i vänstra hörnet.
Jag var nog ett väldigt smart barn.
Väldigt smart!

Saker jag gjorde som 7 åring

Igår tittade jag i min gamla minneslåda med allt ifrån teckningar till foton. Så jag tänkte dela med mig av det roligaste.


"Fiffi" var min hamster och "Jipad" betyder Geopard...

Den första sagan som jag minns att jag gjorde. Handlade omen hare som ville flyga och så hittade han bråte, eller såklart, träbitar och en korg och tyg som han snabbt sydde till en luftballong.


HAHA! HAHAHAH! "jag fick i mig något skit på en bar"!! vadfan? Det var jag och Kerstin som skrev denna saga ihop i första klass. Medans Kerstin skrev det mesta av innehållet, som den här sidan, så var jag den som var väldigt noga med att få med så mycket guld och silver i sagan....Därav alla silverhårbanden.

Mimmi Pigg och Kajsa Anka som jag ritade i första klass. Efter jag ritade de här fick jag rita ett X antal fler som många i klassen ville måla för de tyckte dom var så fina. He he hehe

Han fyller mina tomrum så gott han kan

Ett bildregn på den jag håller kär.

Idag slog det mig, hur lyckligt lottad jag är. Jag må ha växt upp i ett utav de mest fruktansvärda miljöer som kan tänkas för ett barn. Men jag har fått så mycket av det. Så mycket kunskap och så mycket kärlek till dom jag älskar. Min lillasyster, mamma, mormor, morfar och Simon. De finaste människor på denna jord!

Av alla människor i den här värld kan jag inte föreställa mig någon som skulle vara hälften så bra som Simon. Från första gången vi träffades, 15 år gamla, visste jag att det var han som var min rätta hälft. Det är konstigt nu när jag tänker tillbaka på det. Jag visste att han inte var min tonnårskärlek, men min framtida livskamrat och älskade.

Nu står vi här. I framtiden, som sambos. Och jag kan inte bli lyckligare!
Även om många tomrum finns kvar i mig fyller han dom så gott han kan.

Jag älskar honom, dig Simon.




En ny typ av saga

Jag kom att tänka på en sak idag när jag väntade på bussen.

barnsagor skrivs alltid med ett budskap. Tex "man ska dela med sig, inte vara rädd för spöken, man ska vara snäll" etc.

Tänk om de hade skrivit sagor med andra viktiga budskap.
-Man får inte vara FÖR snäll.

När jag var liten var jag ett barn som var för snällt. Om jag lekte med en leksak och ett annat mer frammåt barn hade frågat om det fick ta min leksak, då hade jag gett bort den utan att blinka. Och sen blivit ledsen.

Tänk om de hade skrivit en bok om sånt?

"Kalle sitter på dagis och leker. Kalle leker med en brandbil med en lång stege på som man kan fälla ut så den blir JÄTTELÅNG! Kalle leker med flera leksaker samtidigt. Han leker med doktornallen och en hel låda med plastdinosaurier som han radat upp fint. 

In i rummet kommer Janne. Han vill också vara med. Janne vill låna Kalles dinosaurier. Egentligen vill Kalle leka med dinosaurierna själv. Kalle vet att om han inte kommer fullfölja sin vilja kommer han inte bli lycklig. Kalle vet också att om han inte fullföljer sin vilja kommer han bli svag och sätta andra människors önskningar i centrum och då kommer han glömma bort att ta hand om sig själv och tillslut gå in i väggen för att han bortprioriterat sina egna önskemål i livet. Nä. Vad tosigt! Ett sånt liv vill väl ingen ha? Kalle bad Janne att leka någon annan stans istället! "

Tänk om.....

Gissa grejen

Kan ni gissa vad det här är för något?


Det är reservgodis! Sånt äckligt godis som ALLTID hamnar i påsen. Det enda jag köper är choklad och lakrits. Mer godisvyer vidgas inte för mig. Men ändå hamnar dom där. Och nu äter jag dom, när chokladen och lakritsen är slut.

Jag borde lära mig äta frukt istället!

Tre ben

Godmorgon!

Jag sitter och finakammar blockets kattannonser.
Jag och S har länge pratat om att skaffa katt. Vi skulle börja leta efter hans Kemitenta. Och nu är det efter hans kemitenta!!

I varje annons är katterna söta.
Svarta, svartvita, grårandiga, sköldpardsmönstrade, oranga etc etc.
Alla är sockersöta med sina nyfikna små blickar.

Men.

MEN.

Så kommer jag till en annons som sticker ut från de andra små charmtrollen.
-Den trebente katten!

Han har tre ben stackarn!! Nu bara MÅSTE ju jag ta hand om honom!!


Det kommer inte sluta med en katt säger jag bara.. Vårt hem kommer vara översvämmat med katter om jag ska ha ett finger med i spelet.


BLING-BLING



Nytt BLINGBLING!

Kiss me, im red(igt) hot

Jag ÄLSKAR röda läppar! Kanske lite sent ute att använda rött läppstift men jag har bara ägt ett gammalt sådan som luktar tanthem och smakar rutten rouge. Jag suger hellre mitt eget blod och smetar på läpparna än att smeta på mitt gamla läppstift.

Alla uttryck blir så mycket roligare med läppstift!


Namen, Karl-Alfred...stoppa in den där i gökboet där den hör hemma!
TILLEXEMPEL.

Eller för att förstärka min snällhet. Kom hem till mig och jag bjuder på bullar och saft och massor av kramar!

Eller också väldigt kyssvänliga. Nästan oemotståndlig på hångelbarometern!
En fet mustig kyss som både är stenhård och mättande till er läsare!

Nu ska jag och Simon möta upp Adam och Linnea för att kolla på bio.

RSS 2.0