Politik -vad är det egentligen?

Jag tycker alla valdebatter är intressanta att lyssna på nu såhär nära inpå valet. Vad jag dock inte kan förstå mig på är SD. Det är ett parti som ogärna vill bli jämförda med rasister. Jag kan förstå deras ekonomiska tänk med att endast ta in så många människor som vår ekonomi klarar av. Mer kan jag inte förstå.

Av alla politiker som syns i media är Jimmie Åkesson det största skämtet av dom alla. I en debatt med Gudrun Schyman föreslår han pepparspray och att kvinnor ska få lära sig självförsvar för att förhindra våldtäkterna. Det han föreslår är att fortsätta uppmuntra sexbrotten bara det att vi kvinnor får använda oss av våld. Hur blir det om ALLA kvinnor och unga tjejer obligatoriskt måste lära oss kampsport för att känna att vi ska klara av att gå ensamma? Det kommer göra att vi kommer väcka misstankar mot varenda ensamgåense man. Istället borde man satsa på att UTROTA sexbrott genom att i grundskolans tidigare år undervisa genusperspektiv. Att kvinnor och män har samma värde och är alla enskilda individer som ska respekteras. Genusperspektiv borde även läras ut på varenda arbetsplats årligen för att påminna den äldre generationen om rätt och fel. 


Han anser att mellanösten är kvinnoförnedrande och tog upp en debatt om kvinnan som är dömd till döden via stening. Om han hade varit mer påläst hade han förstått att vi inte kan påverka det landets politiskt styrande män genom att stoppa invandringen hit, till ett bättre land. De länder som många har fördomar om styrs ofta ovilligt av maktlystna män som genom mord, hot och tortyr styr sitt folk. Demokrati finns inte som här. Hur hade vi reagerat om Sverige helt plötsligt styrdes genom män som hotar oss med döden om vi inte samtycker som dom?

Förmodligen hade vi inte sagt emot för att rädda oss själva och våra kära.

Den förståelsen saknar lille Jimmie.


De som kommer hit är människor som flyr från ländernas orättvisor. Det finns ingen som kommer hit för att förstöra för skojs skull. Att det finns människor som saknar moral är lika vanligt som övriga världens befolkning, de människorna finns i varje land.


Om nu våldtäkterna ska förhindras.. varför inte börja ta bort all internetporr och alla former av kvinnoförnedrande material. Om man kollar på exiztenz.se  finns det mycket som är grövre än en våldtäkt. Och det är inte personer från mellanösten som sitter bakom kameran eller misshandlar kvinnor framför kameran där inte.


-Politik. Det ska framstå som förfinade åsikter som vi kan förlita oss till från vuxna människors munnar. Istället är det ett enda vuxendagis. Vuxna människor som debatterar om sina åsikter i mun på varandra. Alla strävar de efter att få sin röst hörd mest och oavsätt om motpartiet har bra åsikter ska de ändå hänvisas med sina åsikter för att få rätt. Hur blev det såhär? Tänk om partierna hade lyssnat på varandra och på så sätt kommit fram till ett beslut som passar de levande varelsena och miljön. Istället handlar politik om vem som ska vinna.

Vet ni vad ni ska rösta på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0