Kantarellstuvning på kvällskvisten
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2106785/images/2010/p9050030_106121618.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2106785/images/2010/p9050036_106121754.jpg)
Gjorde precis kantarellstuvning på ugnsmacka. De står och svalnar nu. Jag kan ändå inte äta dom så illvarma för jag har ilningar i tändera.
Vill ni ha receptet kan ni kopiera nedan:
ca 300-400g kantareller
1 dl grädde
2 dl mjölk
3-4 msk smör
ca 3 msk mjöl (börja med mindre och jobba uppåt)
salt och vitpeppar efter behag
4 skivor formbröd
ströbröd eller riven ost
Skölj och hacka kantarellerna fint eller grovs (hur man tycker om det, jag tar mittemellan) Stek i en msk smör i några minuter på hög värme i en kastrull. Rör om hela tiden. Häll över kantarellerna i en skål och använd samma kastrull och lägg i 2-3 msk smör och låt smälta. Häll sedan i mjölet och rör om snabbt. Tillsätt sedan grädde och mjölk och rör om tills det tjocknat. Tillsätt salt och peppar. Rör i kantarellerna och bred ut på bröden. Strö över riven ost eller ströbröd och låt de endast få färg. Tar några få minuter. Ugn 250 grader.
Kommentarer
Trackback